Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yakıt tüketimi

'LPG Sistemleri' forumunda erhancinar tarafından 28 Şubat 2014 tarihinde açılan konu

1. erhancinar

erhancinar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    erhan çınar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.4 (2011 -201X) RB
    arkadaşlar merhaba, yardımınıza ihtiyacım var. 98 model 1.5 gls otomatik accentım var. alalı yaklasık 3 ay oldu. sıralı sıstem lavato tüp var üzerinde. yakıt tüketimi olarak yaklasık 45 kurus çıkıyor. aldıgım gunden bu yana bujı(bosh), bujı kablosu (orjınal), gaz fıltrelerı, bobın, trıger setı, yag, yag fıltreı, hava fıltresı degıstı. bu degısıklıklerı yapmadan once benzın harıc yaklasık 50 kurusuda gördu :) kac ustaya goturduysemde sıkıntı bulamadılar. en son oksıjen sensoru dendı ancak yetkılı servıste cıhaza baglandı ve hıcbır sorun bulunmadı. tecrubelı arkadaslardan yardımlarını beklıyorum tesekkurler..

2. erhancinar

erhancinar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    erhan çınar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    arkadaslar ayrınca goturdugum ustalardan bazıları aracın 98 model degıl daha altı oldugunu soyledıler. ruhsatta 98 ancak hyundaı amblemı kaputun ustunde oldugundan 98 altı dedıler. bu konudada bılgılerınızı paylasırsanırz sevınırım. herkese kazasız belasız günler..

3. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    Hocam trafiğe çıkış tarihi 1997 nin temmuzu ise son 1997 kasasıdır ama temmuz çıkışlı olduğundan 1998 diye geçer benim araçta amblem tamponda ama ruhsatta trafiğe çıkış 1997 temmuz olarak geçiyor yani 1998 in ilk yeni kasası...

erhancinar bunu beğendi.
  4. yolcu*

yolcu* Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    sercan savas
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    slm erhan cınar soyledıgın rakamlar sıralıda cok ucuk rakamlar bencee cunkı ben benzın kullanıyorum gaz hıc takılmadı aracıma ve suna 0.50 krs acaba gaz dolum kısmında bı sızdırma yapıyo olabılırmı eskı aracımda aynı problem var muayneye gıttıgımde ortaya cıkmıstı

erhancinar bunu beğendi.
  5. erhancinar

erhancinar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    erhan çınar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    aslında kaçak kontrolüde yapıldı, ama gaz doldurdugum zaman kapatıldıgına emın oldugum kapak daha sonra çıkmıs oluyor. nedeninide anlayabılmıs degılım. kapagı cıkartacak kadar gaz kacırıyo olsa kacak kontrolunu bı kac sefer yaptırdıgım zaman cıkardı sanırım..

6. apolatera

apolatera Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    704
    Ad Soyad:
    AHMED POLAT
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    aracın lpg ayarının sağlam olarak yapıldığından emin olun eğer bu şekilde problem bulunamıyorsa o zaman üstad abiler yardımcı olacaktır...

erhancinar bunu beğendi.
  7. erhancinar

erhancinar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    erhan çınar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    cevaplar ıcın tesekkur ederım.. 4 5 kez gaz ayarı yapıldı hepsı oldu dedı ancak bır tanesı bu aracın benzın yakıs degerlerı yuksek o yuzden gazıda yuksek yakıyor dedı. bı müddet benzınle kullanın sonra tekrar gelın dedı..

8. kiario63

kiario63 Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    hasan
    Yaşadığınız Şehir:
    63-ŞANLI URFA
    Bazı arkadaşlar sıfırlama işlemi yapmışlardı. Kutup başını akşam sokup sabah tekrar takınca araç fabrika değerlerine dönüyormuş. Isterseniz bi araştırın. Hem boş yere benzin de yapmamış olursunuz.

Ayrıca yarın ve öbürgün (2-3 mart) akaryakıt eylemi nedeniyle yakıt almıyoruz. Lütfen unutmayalım

tapatalk

9. komanciii

komanciii Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Fatih ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    İki ihtimal var
    1- Aracınız aldığınız tüpü yakmadan geri kaçırıyor depodan hortumlardan, enjektörlerden, ısıtıcı beyinden enjektörlerden velhasıl yanma odasına gelmeden herhangi bir yerden,
    2-Gaz ayarı yapan ustadan, gaz ayarı yapan kişini bilgi ve tecrübesi çok çok önemli benzin değerleri fazla çıkıyorsa kendisi tüpün değerini düşürebilir sonuçta o arabanın muadili araçların tüp değerlerini 3 aşağı 5 yukarı bilir ve ona göre ayarlar bence ustanızı değiştirin.

Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

erhancinar bunu beğendi.
  10. kartalacar

kartalacar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    42
    Ad Soyad:
    cem cem
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    Slm arkadaşım benim kısa bir süre öncesine kadar 1,5gls aracım vardı atiker tüplü ben çok kısa mesafelerde kullanıyodum aracı ve benzin hariç 35krş yakyodu şimdi kış ayı lastiklerde kışlıksa ve kısa mesafe kulanıyorsan otomatik araba için bence çok da fazla yakmıyorsun saygılar...

erhancinar bunu beğendi.
  11. erhancinar

erhancinar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    erhan çınar
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    lastıkler kıslık degıl, kısa mesafe kullanıyorum denebılır. kartal sen benzın ne kadar yakıyordun? 320 km lık yol yaptım. full depo+ 30 tl lık gaz ile. bunun yanında yaklasık 60 lıralık benzın bıttı. shellın dısında gaz veya benzın almadım bır kere opetten aldım onda daha az km yaptım.

12. Tilki

Tilki Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    11,565
    Ad Soyad:
    TALHA BİLGİ
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Aracım Fiat Brava 1.6 otomatik. 3 sene önce Atiker marka sıralı takılmış... 37-40 Krş yakıyordu... (şehir içi sabah erken saatlerde kısa mesafe kullanım ayrıca yeni olmasada kış lastiği takılı üstünde) Hafta sonu lpg filtresi, hava filtresini değiştirttim... Tekrar kalibrasyon yaptılar Bu sefer 40 krş direk yaktı... Ben düşer diye tahmin ediyordum... :( Yeniden mi kalibre ettiriyim, yoksa acaba beynini mi değiştirsem LAVATO felanmı yaptırsam... Atiker fazla yaktırmasını bir kaç kişiden daha duymuştum... Tavsiyeniz nedir ? Teşekkürler. ​

Bu Sayfayı Paylaş