arkadaşlar merhaba, yardımınıza ihtiyacım var. 98 model 1.5 gls otomatik accentım var. alalı yaklasık 3 ay oldu. sıralı sıstem lavato tüp var üzerinde. yakıt tüketimi olarak yaklasık 45 kurus çıkıyor. aldıgım gunden bu yana bujı(bosh), bujı kablosu (orjınal), gaz fıltrelerı, bobın, trıger setı, yag, yag fıltreı, hava fıltresı degıstı. bu degısıklıklerı yapmadan once benzın harıc yaklasık 50 kurusuda gördu kac ustaya goturduysemde sıkıntı bulamadılar. en son oksıjen sensoru dendı ancak yetkılı servıste cıhaza baglandı ve hıcbır sorun bulunmadı. tecrubelı arkadaslardan yardımlarını beklıyorum tesekkurler..
arkadaslar ayrınca goturdugum ustalardan bazıları aracın 98 model degıl daha altı oldugunu soyledıler. ruhsatta 98 ancak hyundaı amblemı kaputun ustunde oldugundan 98 altı dedıler. bu konudada bılgılerınızı paylasırsanırz sevınırım. herkese kazasız belasız günler..
Hocam trafiğe çıkış tarihi 1997 nin temmuzu ise son 1997 kasasıdır ama temmuz çıkışlı olduğundan 1998 diye geçer benim araçta amblem tamponda ama ruhsatta trafiğe çıkış 1997 temmuz olarak geçiyor yani 1998 in ilk yeni kasası...
slm erhan cınar soyledıgın rakamlar sıralıda cok ucuk rakamlar bencee cunkı ben benzın kullanıyorum gaz hıc takılmadı aracıma ve suna 0.50 krs acaba gaz dolum kısmında bı sızdırma yapıyo olabılırmı eskı aracımda aynı problem var muayneye gıttıgımde ortaya cıkmıstı
aslında kaçak kontrolüde yapıldı, ama gaz doldurdugum zaman kapatıldıgına emın oldugum kapak daha sonra çıkmıs oluyor. nedeninide anlayabılmıs degılım. kapagı cıkartacak kadar gaz kacırıyo olsa kacak kontrolunu bı kac sefer yaptırdıgım zaman cıkardı sanırım..
aracın lpg ayarının sağlam olarak yapıldığından emin olun eğer bu şekilde problem bulunamıyorsa o zaman üstad abiler yardımcı olacaktır...
cevaplar ıcın tesekkur ederım.. 4 5 kez gaz ayarı yapıldı hepsı oldu dedı ancak bır tanesı bu aracın benzın yakıs degerlerı yuksek o yuzden gazıda yuksek yakıyor dedı. bı müddet benzınle kullanın sonra tekrar gelın dedı..
Bazı arkadaşlar sıfırlama işlemi yapmışlardı. Kutup başını akşam sokup sabah tekrar takınca araç fabrika değerlerine dönüyormuş. Isterseniz bi araştırın. Hem boş yere benzin de yapmamış olursunuz. Ayrıca yarın ve öbürgün (2-3 mart) akaryakıt eylemi nedeniyle yakıt almıyoruz. Lütfen unutmayalım tapatalk
İki ihtimal var 1- Aracınız aldığınız tüpü yakmadan geri kaçırıyor depodan hortumlardan, enjektörlerden, ısıtıcı beyinden enjektörlerden velhasıl yanma odasına gelmeden herhangi bir yerden, 2-Gaz ayarı yapan ustadan, gaz ayarı yapan kişini bilgi ve tecrübesi çok çok önemli benzin değerleri fazla çıkıyorsa kendisi tüpün değerini düşürebilir sonuçta o arabanın muadili araçların tüp değerlerini 3 aşağı 5 yukarı bilir ve ona göre ayarlar bence ustanızı değiştirin. Discovery cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Slm arkadaşım benim kısa bir süre öncesine kadar 1,5gls aracım vardı atiker tüplü ben çok kısa mesafelerde kullanıyodum aracı ve benzin hariç 35krş yakyodu şimdi kış ayı lastiklerde kışlıksa ve kısa mesafe kulanıyorsan otomatik araba için bence çok da fazla yakmıyorsun saygılar...
lastıkler kıslık degıl, kısa mesafe kullanıyorum denebılır. kartal sen benzın ne kadar yakıyordun? 320 km lık yol yaptım. full depo+ 30 tl lık gaz ile. bunun yanında yaklasık 60 lıralık benzın bıttı. shellın dısında gaz veya benzın almadım bır kere opetten aldım onda daha az km yaptım.
Aracım Fiat Brava 1.6 otomatik. 3 sene önce Atiker marka sıralı takılmış... 37-40 Krş yakıyordu... (şehir içi sabah erken saatlerde kısa mesafe kullanım ayrıca yeni olmasada kış lastiği takılı üstünde) Hafta sonu lpg filtresi, hava filtresini değiştirttim... Tekrar kalibrasyon yaptılar Bu sefer 40 krş direk yaktı... Ben düşer diye tahmin ediyordum... Yeniden mi kalibre ettiriyim, yoksa acaba beynini mi değiştirsem LAVATO felanmı yaptırsam... Atiker fazla yaktırmasını bir kaç kişiden daha duymuştum... Tavsiyeniz nedir ? Teşekkürler.