Kafayı yemek üzereyim... . 70 liraya deponun yarısını doldurmuştum. Biraz istanbulda gezdim (en fazla 10 15 km) sonraİstanbuldan çerkezköye (125 km.) yol yaptım, benzinin hepsini yuttu. İbre en alt çizgiye indi.Birazını istanbulda harcadım, birazcıkda depoda kaldı dersem aşağı yukarı 50 liraya geçtim bu yolu(125km)... 50/125=0,4 lira (40 kuruş) eder. Yani 1 liraya 2,5 km. Olamaz. Bir sorun mu var, sizlerde durum nedir. Sorun varsa nedir fikri olan var mı? Accent 2000 1.5 GLS 12V yumurta kasa... Hız 90-120 arası ortalama 105km....
ibre yanıltabilir bazen,birde bu fiyatlarda 40 kuruş anormal değil,ancak normali 8 litre yani 32-33 kuruş olması lazımdı kullanış tarzıda önemli..
Merhaba ben arac benzin gostergelerine fazla guvenmiyorum 98 model clio aracım vardı gosterge cok tutarsızdı.
bu şekilde benzin hesabı yapılmaz. depoyu doldurup 100 km yol yaparsınız bir daha doldurursunuz. rakam ortaya çıkar. bu şekilde olunca genelde yanıltıcı oluyor.
depoyu fulleyip belli bir miktar km. gidip ondan sonra tekrar fullenmeli.....başka türlü benzin hesabı yanlış olur................................... ................................................... ..................... ........ .........
Arkadas ben bugün depoyu doldurdum hala F nin öbür tarafına gecmedi gösterge yanıltabilir depom fulken yol bilgisayarı ---- gösteriyordu kalan menzili denildigi gibi depo fullemeden yol katetip tekrar doldurmadan akaryakıt hesaplanmaz
kesinlikle katılıyorumdepoyu fullemeden hesap yapmak doğru olmaz.1 kere depoyu fulleyip ondan sonra çeyrek depo veya yarım depo yaktıktan sonra tekrar fullüyorum,,bu böyle devam ediyor.bu arada 100km de 8.3 lt yakıyorum.en son 77 TL ile 236 km yapmışım.
Evet doğrudur. İlk arabam ve biraz acemilik var. Panikledim valla... Esasen ölçümüm 50 kuruş diyor da ben biraz düşürüyorum kafamda teselli olsun diye... Bu iş dediğiniz gibi olacak
Benzinin lt. fiyatının 4 tl.nin üstünde olduğu ve soğuk hava koşullarında ve kısa mesafeli şehiriçi kullanımlarda; benzinde 0,40 yakması normal https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley19.gif
arkadaşlar bende 99 gls var. 3 yıl önce benzinli olarak aldım, lpg taktırdım. ayarları çok önemli ilk taktırdığımda 90 km hızla şehir dışı 100 km de 7-7.2 lt yakıyor. 1000 km bakımı için gittiğimde ayarları ile oynadılar yakıt tüketimi 9lt ye çıktı ve performansı düştü. başka bir servise gidip orada gaz ayarını yaptırdım tekrar 7.5 lt ye düştü. Bir de hız önemli 100 km hızla gidersem 8 lt ye çıkıyor hemen.