Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yakıt tüketimi hesabı yapmak....

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Misafir tarafından 12 Nisan 2009 tarihinde açılan konu

1. Misafir

Misafir Guest

Dikkat ettim arabayı alan kişinin yaptığı ilk şey hemen "yakıt tüketimini" ölçmek ve yine dikkatimi çeken bunun "bilinçsizce" olması, arkadaşlar üstüne basa basa bir kere daha söylüyorum "şehir içinde yakıt tüketimi hesabı yaaaapııııılmaaaaaaaz, sizi yanıltıııııııır" ondan sonrada vay sen şu kadar yaktın vay ben bu kadar yaktım, olmaaaaaaz, her şeyden önce herkezin kullanım şekli ayrıdır, yol şartları aynı değildir, yakıt aldığı istasyonun bile bu işte etkisi vardır, boşu boşuna "şehir içi yakıt tüketimi hesabı" yapıp sonuç çıkarmayın. Bu işin tek ve kesin yöntemi uzun yolda ölçmektir, doldurursun deponu deponun ağzına kadar, çıkarsın yola, yaparsın bi 100 - 110 km yol, fullersin deponu tekrar bakarsın kaç litre yakıt harcamışsın, ondan sonrada bölersin aldığın yakıtın fiyatına alırsın kesin ve net sonucu gerisi boş işler arkadaşlar...Misal

120km yol yaptın ve 9L yakıt aldın...

9L / 120km X100km = 7.5L/100km yani 100km'de 7.5L yakmışsın..

7.5L X 3.05TL* = 22.87TL / 100km = 22.8krş./1km

* Kullandığın yakıtın birim fiyatı.

2. BaDBoY27

BaDBoY27 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    coşkun abi açıklama için teşekkürler şehir içi yakıt konusunda sana sonuna kadar katılıyorum özellikle bi starex kullanıcısı olarak. çünkü herkesin araba kullanma stili farklıdır biri arabayı bağırta bağırta sürer 50 ile gider hesaplar çok yakmışım der biri devrinde kullanır 100 ile gider hesaplar öbüründen az çıkar bu iş böyledir..

3. alpozturk2002

alpozturk2002 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    4
    Evet şehir içinde zor hesaplamak. Ama LPG de kolay oluyordu. LPG yi tamamen bitirdikten sonra alyıosun misal 10 TL lik lpg, km yi sıfırlıyosun, sonra lpg bitince kolayca hesaplıyosun.

4. Misafir

Misafir Guest

O açıdan değil, özellikle büyük şehirlerdetüketim her an değişiyor, şunu hiç bir zaman aklınızdan çıkarmayın düşük viteste gitmek ve özelliklefren yapmak yakıt tüketimini büyük ölçüde arttırıyor...size bir olay anlatayım, otomobil konusunda çok saplantılı olan bir arkadaşım 98 senesinde sıfır Toyota aldı ve yakıt konusunda çok şikayetçi idi, aracı servise götürdük, benzin devresine 1L'lik cam şişe taktılar ve aracın dışına astılar, gözümle görmesem inanman, her frene basışımızda motor cam şişedeki benzinihortum gibi emiyordu.

Bu Sayfayı Paylaş