merhaba arkadaşlar dün galeride aracı çok beğendim sınıfına göre hem kalite hemde fiyat yönünden gayet iyi yakıt değerlerine baktığımda çok fazla geldi web sitesinde ve katologlarında yakıt değerleri alttaki gibi Yakıt Tüketimi (lt/100km)(otm) Şehir İçi 8.3 (10.2) Şehir Dışı 5,5 (6,1) Ortalama 6,5 (7,6) gerçekten bu şekildemi 100 km'de 8,3 Litrex 2,90TL = 0,240 Ykr yapar birde genelde yazılanın üzerinde olduğunu düşünmek bile istemiyorum buradaki 3 değerde sizce doğrumu?
orda yazılı değerler sabit hızda test sürüşünde elde edilen değerlerdir. Normal kullanımda çoğu zaman bu değerlerin üzerinde yakarsınız.
ewet fabrika verilerini biraz aşabilirsiniz. zaten sıfır araba ilk kmlerde biraz fazla yakar. sonra tüketim azalır.
accent era 1.6 otomatik uzun yolda 100kmde 6.3 ile 7.4 arası benzinle lpg yeni taktırdım şehir içi 9.5 ile 12lt arası lpg yakıyor
ilk 2-3,000 km biraz fazla yakar.ama 3,000den sonra yakıtı düşer ve yukardaki verileri yakar.(nasıl kullanırsan öyle yakar) korkmana gerek yok sonuçta benzinli bir araba için bu veriler güzel Düzenleyen : hyundaı_era_06
ben lpg ile 23 kuruş yaktım en son hesabımda, benzinle en az 30 kuruş yakarsın, gerçi ş.içi koşulları çok değişken.
Bu gün alırsan 4.000TL kar'dasın hocam, yakıtı'mı düşünüyorsun.....https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif
ben team abs yi 1.5 yıl önce 24.000 e aldım şu anda dizeli bu fiyattandan da ucuz. değerlere gelince doğru değerler 5000 den sonra bu değerleri yakalıyorsun. ben ş.dışı 6 ( 5 kişi full bagaj ortalama 100 km), ş.içi sıcak havalarda 7 soğuklarda 8 litre yakıyorum. ş.dışı 5.5 değerini yakalarsın 95 i geçmez ve tek kişi isen
km'de 30 ykr mi? bu çok fazla değilmi sizce Hocam araca dün baktım, fiyatı ve özellikleri çok iyi, sadece yakıt konusunda sıkıntı çekiyorum. benzinli, dizel ya da lpg konusunda kararsız kaldım yıllık yaklaşık 15000 km. yapıyorum benzinli 20.000 - dizel 23.000 TL (Team serisi) aracın web sayfasında belirttiği üzre dizel ile benzinli arasında çok yakıt farkı var LPGhepsinden ucuz olsada güvenlik, bagaj alanı ve performans gibi sıkıntıları olması söz konusu bu nedenle direkt aracı kullanana arkadaşlardan bilgi almak istedim
Şehir içinde benzinli ile 25 kuruş dizel ile 14 kuruş yakarsın.15,000 kmde 3,750 tl lik benzin yakarsın veya 2,100 tl lik mazot yakarsın.(ortalama hesaptır) Bu durumda eğer performansta istiyorsan DİZEL tercih etmelisin.benim fikrim bu yönde.
dizel kullanıcısı olarak kesinlikle dizeli tavsiye ederim. yakıt konusuna gelince arkadaşların da dediği gibi kullanıma göre değişir. genelde 3-5binden sonra fabrika değerlerine yaklaşır tüketim. Performansa gelince tek kelime : Harika!
20.000e benzinliyi alıp 2.000 e lpg taktırmaktansa 23.000e dizel almak daha mantıklı kanımca..https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley20.gif
ben alırken team de dizelle benzin arasında 4500 tl fark vardı şimdi 3400..orjinal lpg li alsan 1500tl farkı var. sana lpg li 21 250 ye mal olur. en iyisi 23 400 e dizel team abs alınır. hiç düşünme aradaki 3500 tl yi 2-3 senede amorti edersin 100-200 de bayii inebilir zaten Düzenleyen : mdx78
230 kuruş çok fazla gibi geldi bana. benzin gibi neredeyse. bende de 1.6 era var ama kışın bile 20 kuruşun üzerine çıkmadı şehir içi. şehirlerarası ise minimum 12, maksimum 15 kuruş ortalama yakaladım.