Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yakıt tasarrufu

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda Metehan_Live tarafından 25 Aralık 2010 tarihinde açılan konu

1. Metehan_Live

Metehan_Live Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar acemi oldugum icin googledan buldugum bu haberde sadece şunu anlayamadım.

Trafik ışıklarının kırmızı olduğu görüldüğünde uzaktan gazı bırakmak ve
    vitesle yani motor freniyle yavaşlamak yakıt tüketimini azaltır.

Burda denilmek istenen hız yavaslayıp devir düştükçe vites kucultmek mi?

Haberden alıntılar:
    - 80-90 km’nin üzerindeki hızlar tüketimi artırır.
    - 130 km/s hızdaki yakıt tüketimi 80 km/s’ye göre iki kat
    fazladır
    . Otoyolda giderken 130 km/s yerine 110 km/s ile gitmek her 100
    km’de yüzde 15-20 tasarruf sağlar.
    Gideceğiniz 100 km’lik mesafeye de
    sadece 8 dakika sonra ulaşmış olursunuz.

Haber: http://www.tumgazeteler.com/?a=3837699&cache=1

2. TheManiac

TheManiac Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla 1.kısım ne kadar doğrudur bilmem ama bende hep motor freni yaparak dururum yani ışığı görünce boşa atıp durana kadar frene basmaktansa vites düşürerek durmak frenlerinizide yormayıp fren aksamınızın ömrünüzü uzatacaktır...ayrıca söylenende doğrudur sürat arttıkça yakıt sarfiyatı artar tabi ki 80 90 la gitmekle 130 140 la gitmek arasında fark olacaktır...en güzeli aracınızın en ekonomik yakıt performansı devrini bulup o devirler arasında seyretmek olacaktır

3. grkngkcn

grkngkcn Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    motor freni mantıklı değil bence.uzun vadede motor hasar görebilir.çünkü motoru zorluyorsun.en güzeli gazdan ayağınızı çekip motorun kompresyonu ile yavaşladıktan sonra ışıklara iyice yaklaşıncada boşa atıp frene basmak.ben öyle yapıorum yan.birde ben bişi sorayım bu cut off sistemi gazdan ayağınızı çekince benzin harcamama olayımıdır ve her araçta varmıdır?

4. koray2907

koray2907 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,013
    Ad Soyad:
    Koray
    Yaşadığınız Şehir:
    7-ANTALYA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    valla ben vites küçülterek duruyorum ani durmalardahttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

5. tahrikk

tahrikk Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Hıza göre tüketim aracın tasarımına (Motor gücü, vites dişli oranları, aerodinamisi, lastikleri) göre değişr.

Yakıt tüketimi adına kırmzı ışığa yaklaşırken gaz vermemek de doğrudur. Işıklarda her zaman sakin kalkar, sakin yaklaşırım. Kırmızı ışığı uzakta gördüğümde vitesi boşa atar, o şekilde kavşağa yaklaşırım. Çoğu zaman da ben kavşağa gelene kadar yeşil ışık yanmış ve araçlar kalkmış lur. Bu yöntemle hiç durmadan yoluma devam ederim. Kimseyle yarışmıyoruz, hızlı gitsek, yine arkadamızdan yavaş gelenlerle aynı ışığa takılıyoruz.

Bu Sayfayı Paylaş