Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yakıt Tasarrufu Sağlayan Cihaz Eko66

'Teknik ve Faydalı Bilgiler' forumunda cemalettin_34 tarafından 5 Haziran 2008 tarihinde açılan konu

1. cemalettin_34

cemalettin_34 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Eko66 diye bir cihaz araçlarda (Dizel olanlarda %35) gibi bir yakıt tasarrufu sağladığını, aracın yağ değişim süresini uzattığını vs.vs. faydaları olduğunu haberlerde okudum. Bu cihazı taktıran,cihaz hakkındabilgi sahibi olan arkadaşlar memnun olup olmadığınızı ve cihaz ile ilgili bilgilerinizi paylaşırsanız akaryakıt fiyatlarının arttığı şu günlerde birçok arkadaşımız için verimli olacaktır. Şimdiden teşekkürler. Herkese kazasız keyifli sürüşler.

2. hımhım

hımhım Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    % 35 e inanma üniversitelerde aldıkları bilimsel raporlarda en fazla % 7 tasarruf sağladığını açıkça yazmış ve mühürleyip imzalmışlar
    Düzenleyen : hımhım

3. designer79

designer79 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bende hiç inanmıyorum böyle şeylere gerçek olsa otomobil firmaları imalat yaparken kullanırlardı. şahsi fikrim bu bnm...'''!!!

4. Misafir

Misafir Guest

bunlar tamamıyle savsata arkadaslar hıc bır faydası olmadgı bırebır kullanılmıs ve kullananlardan alınmıs bılgılerdır

5. kaptanx

kaptanx Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    evet ya hikaye bunlar bende inanmıyorum gerçek olsa orjinalinede koyarlar araçların,para tuzağı bencede.

6. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    Bu ürünlerdeki %25-%35 yakıt tasarrufu iddiasının nereden geldiğini araştırdığımda şu sonuca ulaştım. İddiaya göre bu araçlarda eksoz emilsiyon oranları "0" a kadar düşüyor. Ortalama bir aracın eksoz emilsiyon değeri 120-150gr/km'dir. Bu değer sanki benzinmiş gibi değerlendirilir.

1litre benzin = 800gram civarındadır. 120gram benzin = 0.15 litre eder. Yani km'de 0.15 litre kardasınız.

Uzun yolda (değer şehir içi yakıt tüketimi olarak alınmaz) 6 litre yakanbir araç, km'de 0.6 litre benzin tüketir.

Şimdi, 0.6 litre yerine 0.45 litre yakarsanız, %25 ortalama kar hesabı çıkar.

Yani cihazın herhangi bir teknolojik üstünlüğü yok. Sizin en yüksek emilsiyon değerinizi sıfıra düşürdüğü varsayılınca bu oran en üst emilsiyon değerinden hesaplanırsa %35'e kadar çıkıyor.

7. AR147

AR147 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    palavra

8. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Ayrıca özellikle elektronik enjeksiyon sistemi ile çalışan tüm araçların zaten enjektörleri, yüksek manyetik selenoidlerin yardımı ile çalışmaktadırlar. Sizin araçlarınızda bu mıknatısların benzeri hem elektronik olanından 4 adet mevcuttur. Tekrar mıknatıs takmanıza gerek yok yani.

9. tolgakmg

tolgakmg Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    93
    Ad Soyad:
    Tolga
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Eğer aklınıza hala yatmadıysa... çok ucuza bu sistemin daha iyisini evde yapabilirsiniz. En azından sadece 40 YTL paranız gider.

4 adet LPG'li araçlarda kullanılan gaz kesici vanalardaki selonodlerden alın (her biri 11 ila 14W güçle çekim sağlar). Tanesi tahminen 7-10YTL arası. Eğer aracınız enjektörlü ise, her yakıt borusunu çıkartıp bu selonoidlerin içinden geçirerek tekrar takın. Eğer karbüratörlü ise, yakıt hortumuna 4 taneyi peş peşe bağlayın.

Bu selonoidlerin ucunu kontaktan çıkaracağınız bir kablo ile 12volt besleme yapın. İşte hazır sistem. Hem daha güçlü bir çekim gücü olur hemde "benim sistemim daha bir elektronik" diyebilirsiniz.

Sonuç; bu aletler hakkında daha etkili fikre sahip olursunuz. Hemde 40YTL'ye.
    Düzenleyen : tolgakmg

10. HaYLaZzZ

HaYLaZzZ Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    bence bunlar palavra boşuna para verıp almayın.

11. sedati

sedati Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar bu manyetik cihazlardan (eko66) denilen cihazdan bende var. HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR. 50.000 km yaptım. Hala ekonomi yok. Ekonomi olsaydı, araba üreticileri tasarrufta yarış içindeler ve milyonlarca dolar araştırma geliştirmeye ayırıyorlar. Yararlı olsaydı, fabrikada arabalara takılırdı. Bilgilerinize.

12. hyundai_engine

hyundai_engine Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ben eko66 taktıran 4-5 kişinin telefonunu aldım..bizzat görüştüm...hepsinin söylediği...çekişi ve performansı gözle görülür derecede arttırıyor..tasarruf konusu ise, abartıldığı kadar değil sanırım... dizel araç kullanan biri 1.5 ay sonra faydasını görmeye başladığını ve bir depoda 100 km dah fazla gittiğini söylemişti...

sedat hocam kullanıyormuş zaten...tasarruf etmek isteyen ya dizel alacak yada lpg taktıracak...

benzinli kullanıp da tasarruf etmek isteyen, motoru bağırtmadan 2000-2500 devirde vites değiştirecek, şehir içi 60-70'i geçmeyecek..şehirlerarası ise 90-100'ü geçmeyecek..ani hızlanıp ani fren yapmayacak...yani sürüş tekniğiniz de yakıt ekonominizi etkilemektedir
    Düzenleyen : hyundai_engine

13. efsaver

efsaver Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Selam Sedat bey,
    Ben sizden samimiyetle gerçekten eko 66 hakkındaki deneyimlerinizi istirham ediyorum.
    Doğrusu ciddi tereddütlerim var keşke faydalı olsun ülkemiz ve kullanıcılarımız adına.
    lütfen yazarsanız memnun olurum www.efsaver.com
    efsaver@hotmail.com

14. sedati

sedati Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Sayın Efsaver, bu cihaz mıktanıs etkili bir cihaz. Elektrik ile beslenmez, basit bir şeydir. Benim arabamda hiç bir şeye yaramıyor. Daha önceden de söyledim madem ekomomi ve güç sağlıyor neden araba üreticileri bunu kullanmaz? Çünkü milleti kandırmanın anlamı yoktur.

15. Emre06

Emre06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşlar sizin bu dediginiz şey chip tuning olayıdır yani (ECU)bu 2 türlüdür birisi performan ve digeride ekonamik amaçlı yapılan bi olaydır.
    Bu olayı arabanın elektironik beynini degiştirerek yapıyolar ve belirli degerleri yükseltip laçalta biliyolar pc üzerinde ve aracınız da belli oranlarda güç artışı oluyo dizel araçlarda %25 benzinliaraçlarda ise %30 civarında

16. ser41

ser41 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Benim şirket aracımda(kangoo 80bg ) bahsi geçen ürünün xxxxxyak modeli mevcut.mıknatıs takılmadan 900 km iken mıknatıs ile 1200 km yaptım ve tamam olay budur dedim.ancak işin aslı tamamen psikolojikmiş.alet takılınca ekonomi yapacak diye arabayı hiç üzmeden kullanmıştım.yoksa yine eski tas eski hamam yakıtıda gücüde aynı .zaten güç testi yaptırdım.bişey değişmedi

17. madmax2832

madmax2832 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gifhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif

18. VKMTuning

VKMTuning Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Aracın yakıt borusuna takılan Eko66 Yakıt Tasarruf Cihazı, birde ufak bi elektronik kısmı vardır - aküden + ise sigorta kutusundan alınır. araca montajı yapıldıktan sonra yakıt hortumundan gelen yakıt, Eko66 yakıt tasarruf cihazının içinden geçerken Önce yakıtı ısıtır sonra elektromanyetik alan oluşturmaktadır. yakıtta ayrışma sağlanır. Yakıtın içinde yanmayacak olan maddeleri, tam yanmaya hazır bir şekle getirir. Tam yanma sağlandığı için:
    1. Yakıt Tasarrufu sağlanır.
    2. Performans artar.
    3. Motordaki birikmiş olan Korozyonu Temizler.
    4. Motor yağının ömrünü uzatır.
    5. Emisyonu 0’a düşürür.
    6. Motoru korur ve ömrünü uzatır.
    Eko66 yakıt tasarruf cihazı egsoz’dan atılan çiğ yakıtın yanmasına yardımcı olur..
    EKO6'nın Belgeleri:
    1. Türk Patent Belgesi
    2. </SPAN

19. Onur Dilek

Onur Dilek Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    ya bu otomobil fabrikaları koca arge tesislerinde bu kadar ucuza bu kadar ekonomi sağlayan cihazlar üretemiyorlarmı....

20. VKMTuning

VKMTuning Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hayır. yanlış bilmiyorsam üretilmiyor..

Bu Sayfayı Paylaş