Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yakıt Tasarruf Cihazları (HighPower,Ekoyak...)

'Accent Era Forum - Club MC' forumunda matematikci tarafından 13 Ocak 2011 tarihinde açılan konu

1. matematikci

matematikci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Değerli Era kullanıcı arkadaşlarım...
    Belki bu başlık daha önce açıldı lakin aradığımı pek bulamadım.95 Brodway HighPower cihazı kullanmıştım daha önceleri ve faydasını görmüştüm.Aynı araca sahip bir başka arkadaşım 100 km de 9-10lt lpg tüketirdken ben 7-8 lt tüketiyorudum.Bu cihazı takdırmadan önce bende arkadaşımla aynı oranda lpg tüketimimiz vardı.Yani yüzde 18 oranında bir tasarruf sağlıyordu lt bazında

Şuan 2007 Eramla ortalama şehir içinde 5 lt yakıt tüketmekteyim.Acaba era da faydası olurmu?Yoksa araca zarar verirmiyiz.Ve bu cihaz normalde

<TABLE =content cellSpacing=2 cellPadding=3 width="100%">

<TD =TrContent1>HYUNDAI ASSAN OTOMOTİV SAN.VE TİC.A.Ş.
    <TD =TrContent>İZMİT/KOCAELİ
    <TD =TrContent>Doğalgaz doğalgaz ünitesinde kullanılmış highpower ısınma tasarruf cihazı...

2. coolsnake

coolsnake Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
  3. skeskin

skeskin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    100 km de 5 lt yakıyorsun daha ne istiyorsun arkadaşım. %10 tasarruf etsen 100 km de yarım lt yapar. o da 1.7 tl ye tekabül eder. ayda 1000 km yol yapsan 17 tl tasarruf etmiş olursun. dediğin cihaz kaç lira? ne kadar sürede amorti eder kendini?

4. YeniAccentEra10

YeniAccentEra10 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    deşifre olmak istemiyorum.
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    hocam bu tarz ürünlere fazla itibar etmemek lazım. o kadar mucize birşeyler olsalardı çok yaygın olurlardı. en iyi tasarruf, aracı makul hızlarda sürmektir bence.

5. matematikci

matematikci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Değerli arkadaşlar 95 model brodwayda faydasını gördüğümü yukarda da belirttim.Ve
    <TABLE =content cellSpacing=2 cellPadding=3 width="100%">

<TD =TrContent1>HYUNDAI ASSAN OTOMOTİV SAN.VE TİC.A.Ş.
    <TD =TrContent>İZMİT/KOCAELİ
    <TD =TrContent>Doğalgaz

de bu firmanın doğal gaz işin işe yarayanını kullanıyor.

Kombiler için 60$+KDV
    ERA İçin 95$+KDV

Sadece ben tereddütte kaldım şehir içi öyle ani dur kalk yapmam 60 surati bek geçmem dolayısyla ışıklarda beklmem.Trafiğin yoğun olduğu saatlerde mümkünse çıkmam ya da alternatif çevre yolu güzergahlarını tercih ederim.Şehir dışında 90-100 arası en fazla 110 km sabit hız ile giderim.Klima yerine şehir dışında fan ya da gerkli durumlarda arada açarak kullanırım.

6. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Mantık Neymiş Bundaki ?

7. matematikci

matematikci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    http://www.highpower.info/site şu ben Kombi için olanını alacam.Kontensan Teneke Kutu / Konya firmasını tanıyorum onlar fabrikada faydasını gördüler hatta sitede fayda gördüklerinide beyan ettiklerini ifade ettiler...

8. matematikci

matematikci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Mantık yakıtı düzenliyor diyor ama ben mantematikciyim yukarıdaki sitede Hem Hyundai Assan refaran gösterilmiş hemde İnce Akü gibi büyü firmalar doğal gaz noktasında referans gösterilmiş.

9. Ersin

Ersin Yönetici

Alınan Beğeniler:
    3,715
    Ad Soyad:
    Ersin C.
    Yaşadığınız Şehir:
    52-ORDU
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Kafadan Eleyin....
    Adam Gibi Bir Site Olsaydı .info Uzantılı Bir Site Olmazdı..İçerigine Bakmıyorum Bile Adresi Görseydim..

10. matematikci

matematikci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
  11. skeskin

skeskin Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    araç için olanını inceledim. ilk 1000 mil yakıt artar diyor. sonraki 1000 mil sabitleme diyor. ancak ondan sonra tasarrufa geçer diyor. gerisini siz hesaplayın.

12. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Bu tip konular ve olta saldırılara dikkat ediniz.

%5-%10 ekonomi kabul edilebilir değerler dir.
    Ancak Hiç bir ürün, aracın yakıtında %20 %30 ekonomi yaptıramaz.
    El insaf ya..

Araç üreticileri bu kadar aptalmı , bu ürünleri araştırmıyormu !
    Neden fabrikasyonunda bu üründe gizli bir yere monte ederek benim aracım çok az yakıyor demiyor ki https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley15.gif

İnanmayınız...

13. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    17,055
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Forumda arama yaparsanız hikaye olduğunu Tolga hocanın direkt olarak motorda test ederek izah ettiğini görebilirsiniz.

14. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    hocam ben şunu iyi biliyorum benim kuzenin 77 model murat 131 vardı beta parçası diye bişey taktırmış %20 yakıt tasarrufu sağlıyo diye ben inanmadıyfım öle bişey olacağına ama test ettik doğru çıktı bakın anlatim....yazın tarsutan kızkalesine denize gittik buyolun 50 km otoban gersi şe.içi ve şehir dışı olarak toplamda 210 km.ve ozaman 3.65 den 60tl benzin aldık ve toplamda otobanda dahil 4.vites 80den yukarı çıkmadık ve ne yaktı biliyormusunuz..16.468 litre yakıt yaktı gerisini siz hesap edin...

15. Ogun

Ogun Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    1,572
    Ad Soyad:
    Ogün YILMAZ
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Elantra 1.6 CVVT (2011-201X) MD
    Benim Pederde de 75 REno 12TL vardı, Tek boğaz.
    Aynısında o da takmıştı. Günde 60-130 km yolu vardı işi vereği.
    Hesabını iyi yapar. Kendisine sordum.
    Hiç bir cacık olmaz demişti o zaman.
    Aldık kullanıyoruz ama söyledikledikleri gibi yakıt farketmedi demişti.

16. shadow_1306

shadow_1306 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    ama bizde işe yaradı https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

17. ETiCHeT

ETiCHeT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    NuRi KOÇAKOĞLU
    Yaşadığınız Şehir:
    38-KAYSERİ
    cihaza ne gerek varki zaten fabrika değerinin altında 5 lt gibi bi rakam yaktığını idda ediyosunuz ki ocak ayında mazot 3.50 civarıydı buda km de 17.5 krş eder fabrika verisine göre 5.7 lt km de 20 krş yapıyo yol bilgisayarına bakarak hesaplıyorsanız yanılabilirsiniz hiçbir dizel era ş.içi 5 lt yakıt yakamaz mantıkken doğru değil ki lt başına 20 km yapıyo olanaksız birşey bu arada bende pek inanmıyorum o tür aparatlara sağlıklı birşey olsa fabrika çıkışında olurdu zaten sonradan takılan hava filtreleri gibi..

18. matematikci

matematikci Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Arkadaşım ben aracım 2007 model 1.5 olup yormam ve ağresif kulanmam ve Konya da defalarca ölçtüm. Şehir dışından En fazla 4,28 Lt yakıyorum araç 4 kişi ve 4 kişiye ait eşya...Şehir içi tek ya da en fazla 4 kişi ile bunda da en fazla 5.61 Lt yakıyorum. Total ya da Shellde başka yerden yakıt almam ölçümüde depo gürününceye kadar dolduraraktan yaparım...Yol bilgisayarından değil...

19. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    ben bu güne kadar sahip olduğum araçlarda her zaman fabrika değerinin altında tüketimle karşılaştım...o yüzden yorumunuza katılmıyorum.......ha şunuda belirteyim hesap hatası yapacak kadar matematikten anlamıyor değilim..............

20. huyndaimurat

huyndaimurat Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    yakıt tasarruf cihazlarına gelince.................HİKAYEden ve masum insanları kandırmaktan başka birşey değil.....belki çok eski araçlarda işe yarayabilir o da belki.....ancak özellikle enjeksiyon sistemi motorlarda kullanılmaya başlandığından bu yana (zannedersem 1996 dan beri yaygınlaştı) üretilmiş motorlarda işe yaramaz. bu motor teknolojilerine haksızlık olur..........en basiti şu an kullanmakta olunan bir çok motorda ort. saniyede 32 kez hava sıcaklığı ölçülmekte ve yakıt hava karışımı buna göre hazırlanmaktadır. hatta bazı motorlarda egzostan atılan çiğ yakıttan bile yararlanılması akla gelmiş ve çözüm bulunmuştur......en önemlisi ise 2004 model bir aracın ortalama motoru ile yeni nesil örneğim wv 1.2 100 kusür beygirlik teknoloji harikası motoru arasında bile %20 fark yoktur...............dahada açık söylemek gerekirse yakıttan elde edilen enerjinin %20-30'u harekete yada verime dönüşür ne yaparsanız yapın tasarruf bu %20-30 luk dilimde gerçekleşecektir. bu sebepledirki teknoloji harikası motorlarla bir doch motor arasında yada dci motor arasında %20 lik bile fark yoktur.......

Bu Sayfayı Paylaş