http://www.ekoyak.com/index.html Arkadaşlar bu cihazdan kullanan varmı,bizim komşu taktırdı gayet memnun depoda 100 km fark yapıyormuş,siteye girin uygulama yapılan araçların markaları var ordan bakın,takılması çok kolay kelepce gibi borunun etrafına takılıyor,delme ,sökme gibi bir işlem yok,odtü üniversitesi cihazın arkasında,üniversite kendi test edip onay vermiş.Ne dersiniz,yorumlarınız bekliyorum
Daha önce tartışılmıştı diye hatırlıyorum ama konu silinmiş olabilir. Pek inandırıcı gelmiyor bana ama kullanan varsa en doğru yorumu alırız.
Ya bu cihazlar belki yakıtta tasarruf saglıyor olabilir.Ama benzin ihtiyacını karşılayamayan motor napıyor onu merak ediyorum.Sizin bu cihazlar şahin dogan kartallarda işe yarar anca.Haddinden en fazla onlar yakıyor çünkü
Benim bunun çalışma mantığından anladığım yakıtın kimyasal yapısının daha düzenli hale gelmesini sağlayıp termik verimi arttırmak. Tıpkı oktanı yüksek benzin kullanmak gibi. Yani yakılan yakıtın miktarını değiştirmiyor fakat verimi arttırıyor ve böylece tasarruf sağlamayı hedefliyor. Teoride sorun yok ama uygulamada ne olur bilmiyorum
motora yakıt yine aynı ölçüde gidiyor ama daha düzenli olarak,tasarrufda hakikaten oynama olabilir ama en önemlisi çekişte %100 etki sağladığı kesin.
Sonuna kadar katılıyorum...Disc. kanalda bunun testini yaptılar, depo'ya bir hortumla 5L'lik bi şişe koyup 4 - 5 değişik ürünle test ettiler sonuç fiyasko...
bence de ıse yaramaz ole olsa cok yaygın bır urun olur esden dostan kullanandan duyardık onlarca muadılını yaptılar bugune kadar.
ben yakıtta tasarruf olsun diye alttaki cihazı taktım 100tl'ye fakat her tamirciye gittiğimde 'bu ne?' diye soruyorlar bende siz sormayın bende söylemeyin diyorum, hep gülüyorlar, sonuç olarak hiçbir işe yaramadı olan benim 100lirama oldu. İnşallah ekoyak işe yarıyordur.
İyigeceler.... Yıllar yılı piyasada bu tür cihazlar hep aynı teoriyi kullanmak suretiyle yakuıtta %.... oranında kar sağladığını iddia edip durdular. Kullanıcıların kimi şahit oldu kimi olmadı. 1997 yılında bende çalıştığım servite buna benzer bir mıknatıs satışı yapmıştım...İşe yarayıp yaramadığı konusunda birkaç deneyimimi aktarayım....siz karar verin... 1- Teoride manyetik alandan geçen yakıtın atomik zincir yapısının daha düzenli hale geldiği, böylece oksijenle tam birleşme sağlanarak yanmanın veriminin artırıldığı, CO yani yanmamış karbon atımının azaldığı söylenmektedir. O halde, karbon dizilimini bozan etkenler nelerdir? bunun ortaya konulması gerekir. Karbon dizilimi neden bozulduğu aslında orjinalde nasıl olması gerekitği hiçbir zaman ortaya konulmadı. Yani siz yakıtı aldığınız esnada benzin istasyonunda mı, deponuzda sağa sola çalkalanırken mi bozulduğu bilinmiyor. Bu nedenle, yakıtın bir manyetik alandan geçmesi sonrasında, karbüratörlü araçlarda önce karbüratör şamandrasında toplanması esnasında, çalkalanmalara bağlı olarak dizilimin bozulması mümkün görülüyor. Eğer teori doğru ise bu sistem asla işe yaramayacak. Zira zaten düzeen atomik yapı daha motorun içerisine varmadan tekrar bozulacaktır. 2- Tüm elektronik enjeksiyonlu araçlar manyetik bir seleonoid yardımı ile hareket eden bir enjektör ile benzini motora sevketmektedir. Bu selenoidler 12-24 volt arasında 11-24Watt çekim gücüne sahip selenoidlerdir. Ayrıca her selenoid bir adet silindire kumanda etmektedir. Püskürtme esnasında yakıt zaten yüksek çekim gücünün etkisindeki enjektörlerden püskürtüldüğüne göre, zaten bu sistem aracınızda var demektir. Boşuna 100YTL vermemeli... 3- Bildindiği üzere yanma kimyasal bir olaydır. Ama benzin ile hava fiziksel olrtamda karışmaktadır. 15 birim hava varken 1 birim benzin yakabiliroysanız ideal biryanma elde edersiniz. Benzinin yanma değerlerini değiştirmediğinize göre fiziksel bir karışıma atomik dizilimi değiştirerek nasıl müdahale edilebilir? 4- Geçen sene bir deney gerçekleştirdik. starexaracımınyakıt tankınıtamamen boşaltıpbir teneke (yaklaşık 20 litre) mazotuoldukça güçlü bir manyetik alanda 15 dakika bıraktık (bir taşlama tablasında yaklaşık 2 ton çekme güçüne sahip bir mıknatıslı tabla) Bu mazotudepoya sevkettik....sonuç...tüketim değerinde değişem yok...aracın gücünde değişme yok....