Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba. Agustos 15 de Sıfır Hyundai i10 1.2 otomatik vites benzinli aracımızı hyundai bayiinden aldık. Aldığımızda depoyu fulledik toplamda 170 tl tuttu ve yol bilgisayarında 650 km yol yapacağını gösteriyordu. İlk gördüğümde mutlu oldum ama sonrasında böyle gitmediğini gördüm. Şuan aracımız 870 KM de ve dün aldığım yakıtla şuana kadar yani toplamda 20 günlük süreçte aldığım yakıt 450 TL yi buldu. Pazartesi aldığım 50 Tl lik benzin ile 182 km yol yapıcağını gösteriyordu ama şuan 45 km yapış olmasına rağmen yapaçağı km 87 Km ye düştü. Yani aşırı fazla yakmasından dolayı şikayetçiyim. 1.2 motor benzinli otomatik vites hyundai i10 larda bu normalmi yoksa bizim araçımızda bir sorunmu var. Servise götürüp sormayı düşünüyorum gerçekten. Not: Araç avatar fotoğrafımda görüldüğü gibidir.
Aracınız şu an çok yeni. Servisten normalde söylerler ilk 5-10 bin km biraz fazla yakar diye. Şu anki tüketimleriniz çok doğru sonuçlar vermeyebilir.
Servisten cok bi bilgi vermediler. Bir kac arkadasimdan daha duydum soylediginizi. Bekleyip gorucez bu sekilde olursa lpg taktirmayi gercek anlamda dusunmek zorunda kalicam
50 tl ile 132 km göstermiş yani. oda 37 kuruş eder. benzinli otomatik bir araç için çokda fazla değil bence . 25 kuruş yakması beklenemez zaten
minimum 30 kuruş yakar daha altı mümkün değil bence. bizim şirketteki 1.2 iki tane benzinli manuel araç var ikiside 35 kuruş civarı yakıyor. fakat onlar daha büyük kasa illaki fazla yaktıracaktır. ama 30 kuruş yakar ise ideal bir yakıt olur bence
50 tl lik yakita 182 km gosterdi ama 45 km de 100 km lik yakit tuketimi yapmisti arac. Tuketimi takip edip ona gore bir cozum yolu bulmaya calisicam.
Yeni araca göre normal sayılabilir. Birde araca alıştıkça yakıtınız daha da düşecektir. İleride aklınıza yatarsa lpg de düşünebilirsiniz çok da hoş bir değerde tüketiminiz olur D2533 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bence depoyu tam doldurun. 100 km yol yapın aynı petrolde tekrar doldurun. Bunu yaparken depoyu gırtlağa kadar doldurtmayın pompa attığı an bıraktırın. Tam ölçümü bu şekilde takip etmeniz daha kesin sonuç verecektir.
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Bu şekilde 5000 km ye kadar gitmeyi düşünüyorum. 5000 km den sonra hala devam ederse servis ile konuşucam nasıl bir çözüm yolu bulabiliriz diye.
Bu 1,2 bu şekilde sabıkası var, Ne kadar sağlam bir şanzıman olsada okadarda çok yakan bir şanzıman. Benim kocaman era aracım ile 50 kuruşuk tuketimleri gördüğüm oluyor. Dur kalklarda vitesi N ye almayı deneyin.
Hyundai i10 1.2 Elite bir araca sahibim. Aynı sorun bende de var. Hadi ben işin biraz acemisiyim. İlk defa otomatik vites bir araç kullanıyorum. Fakat gerçekten araç çok yakıyor. şu anda aracım 570 km de, toplamda 350 tl lik benzin aldım. Aracı alalı 45 gün oldu.Araç bana göre sınıfının en iyi modeli ama böyle yakmaya devam ederse satmayı bile düşünüyorum.
Yani benim arkadaşımda i10 1.2 D-CVVT Elite Otomatik var bilmiyorum aynı araçdanmı bahsediyoruz ama ş.içi lpg'de sadece lpg ama hani ilk yaktıpı benzin hariç 20-22 krş diyor....
Arkadaşlar ben sorunu araca LPG taktırarak sonlandırdım. Gerçekten harcadığım benzin parasına şuan açıyorum keşke ilk aldığım gün taktırsaydım LPG yi. Şuan 70 TL'ye 290 km yapabiliyorum araç ile. önceden bunu 150 tl ye yapıyordum. Neredeyse %50 yakıt tasarrufu sağladı bana maddi açıdan da. Atiker sıralı sistem taktırdım. 2015 lerde stepme olmadığı için 35LT lik taktı otoparklarda da sorun olmuyor. İçdeki düğmeyide 1.2 elite modellerindeki kapaklı ön konsol içine koydu oda hiç bir şekilde görünmüyor. ilk ayda harcadığım 1300 tl lik yakıtın yarısını harçadım aynı km yi yaptım.
Aynı araçtan bahsetmiyoruz sanırım, benim araç da LPG yok. Taktırmadım. i10 1.2 ELITE OTM. (BENZİNLİ) modeli.
Yok arkadaş sonradan lpg taktırdı, BRC idi sanırım... ama sonuçta oda yeni model i10 sizinkide motor da aynı 1.2 bence sizede lpg uyar ve takribi sizde 0,20-0,25 krş arası aracınızın keyfini çıkartırsınız
Vallahi ben 1.350 km de LPG taktırdım sonrasında aracın keyfine vardım açıkcası. Ağustos 13 trafiğe çıkış şuan 4600 km'de araç neredeyse 3300 km de harcadığım tutar 1.350 de harçadığım tutar kadar