arkadaşlar arabamın yakıtını sürekli ölçen bi tipim 20 tl lik gazlada olsa dolu depoylada olsa sürekli ölçerim... 3 hafta önce arabayı sanayiye götürdüm hava filtresi deişti bujiler deişti ve boğaz kelebeği temizlendi... arabanın performansı hissedilir şekilde arttı onda sıkıntı yok.. ama yakıtımda önemli ölçüde yükseldi... bunun sebebi yaptırdığım bişeydenmi yoksa havalardan falanmı? bu arada araç 1.4 era brc lpg takılı ...
Temiz hava filtresi = daha çok hava... Daha çok hava = daha çok benzin+hava karışımı... Daha çok benzin hava karışımı = daha yüksek performans Daha yüksek performans = Daha Çok yakıt... Bu benim mantığıma yatan bir denklem... Elbette +sı -si olabilir... Düzletmeler yapılırsa bende öğrenmiş olurum...
böyle kafaya takarsan çok yakar.. İşlemcini yakarsın bi süre sonra sen yapman gerekeni yapmışsın lpy takmışsın.. Daha gerisini önemseme bence...
yok kafaya taktıım için deil yani hastalık olarak deil ama biyerde eğlenceli oluyo.. insan daha uzun km yapınca seviniyo falan ama sebebini tahmin eden ytok heralde he ?
yaptırdığın işlemlerden sonra yakıtının düşmesi gerekir..bence psikolojik olarak aracın bakımı yapıldığı için daha fazla basıyosun gaza...öncekinde araç daha az yaksın diye basmıyodun...her zaman böyle olur...bu arada hava filtresi çok önemli...benzinde ne zaman değiştiriyosan lpg de yarısı kadar zamanda değiştirmek gerekiyor...lpg temiz havayı çok seviyor...
kardeş filtrenin önemini çok iyi bildiğim için en fazla 5bin kmde bir deiştiriyorum.. bende düşer diye bekliyodum ama arttı aksine...normal şartlarda devirli sürüyorum zaten arabayı ama yakıtı ölçüceğim zaman dikkatli sürerim basmam yani... bu arada buji olarak ne tavsiye edersiniz? benim onların taktığı bujlerde aklım kaldı üstünde japonca bişiler yazıyodu o sorun çıkartırmı acaba?
herkes buji için ngk diyo bosch çift tırnak mıdır nedir falan filan ben championu çok beğeniyordum..ama ustalar genelde ngk diyor..ben de ngk takıyorum...yalnız lpg buji yi de çok fena yer..yani daha sık değişmesi gerekiyo..benim arabam için de buji değişimi kabus gibi..
banada çevre otogazdan ngk yı tavsiye ettiler.. bende takan ustaya onu söledim aldı getirdi bitane. onunla aynı dedi ama ben üstünde ngk yazısı falan göremedim ordan kıllandım biraz... aynen bujilerin 10 binde bi deişmesi gerekiyomuş.. bu lpgde öle bişeyki fazla yakmaya bahane arıyo gibi
karbüratörlü aracım varken, hava filtresi değiştirdiğimde benim de yakıtım artardı, ama yeniden ayar yaptırdığımda eskiye göre yakıt düşerdi, yani lpg ayarı yaptırmak yakıtını düşürebilir. ama benim dediğim lpg karbüratörlü sistem, sıralı değil.