Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yakıt Sorunu Ve Araç Içinde Benzin Kokusu

'İ20 Forum - Club' forumunda sungur tarafından 13 Ocak 2018 tarihinde açılan konu

1. sungur

sungur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Ahmet Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    Yeni i20 1.4 MPI (2020-202x)
    Merhabalar

2015 model i20 1.4 mpi otomatik araç aldım ikinci el olarak.
    Yaklaşık 2 aydır kullanıyorum. Araç 10.000 km'de.

Aracın ortalama yakıt tüketimi yol bilgisayarında 12,6 lt olarak gösteriyor.
    Bir kez 250 km'lik uzun yol yaptım ve 7.5'e kadar düşmüştü.
    Şehir içi kullanım sonrasında tekrar 12,6-13 lt arasında dolaşıyor.

Bolu'da yaşıyorum ve havalar gayet soğuk.
    Günlük gidiş-dönüş toplamda 8-10 km yapıyorum, ev-iş arası.
    Klima-kalorifer sürekli açık oluyor doğal olarak.
    Sakin bir kullanım tarzım var.
    Ciddi bir trafik söz konusu değil, sadece sık dönüşler sebebiyle sık yavaşlayıp hızlanmalar oluyor.

Aracı almadan önce internet ortamında okuduğum yaklaşık 8-9 lt lik ortalama yakıt tüketimini göze almıştım ama şuanki ortalama pek iç açıcı değil.

Verdiğim bilgiler doğrultusunda yakıt tüketimim normal midir?

Bir başka konu da aracı ilk çalıştırdığımda fanı da açınca içeri belirgin bir benzin kokusu doluyor.
    Yaklaşık 3-4 dk içinde kesiliyor.
    Bilinçli, bilgili bir kullanıcı olmadığım için kaynağına dair başka tespitte bulunamadım.

Bu koku normal midir acaba?
    Eğer normal değilse yukarıda yazdığım yakıt tüketimini artıran bir sorun olabilir mi?

Saygılar...

2. alenes

alenes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2
    Ad Soyad:
    Hasan Bağlıcak
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    İ20 PB 1.4 MPI (2008-2014)
    Hocam, bende 2009 1.4 otomatik araç var. Son 3 aydır hem benzin hem lpg de 15 litreden fazla yakıyor. Aracın bakımları yeni sayılır. Serviste bujiler değişti ama çözüm olmadı. Son çare olarak yarıyıl tatilinde subaplarına bakılacak.

3. sungur

sungur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Ahmet Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    Cevabınız için teşekkür ederim.
    Unutmazsanız sonucu buraya yazarsanız sevinirim.

Bir de benzin kokusu ile yazdıklarım hakkında bilginiz var mıdır?

4. ai_torcuk

ai_torcuk Moderatör

Alınan Beğeniler:
    10,290
    Ad Soyad:
    ali izzet torçuk
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    Araç Modeli:
    İX35 (2009-201X)
    Benzin kokusu normal değil. En kısa zamanda baktırın.
    Tüketimle ilgili olarak, söylediğiniz kullanım şartlarına göre 10-11 Litre tüketimlerin görülmesi olağandır. Benzin kokusu durumu netleşirse tam olarak yorum yapılabilir.
    Söylediğinize göre 4-5 km gidiş, 4-5 km geliş olsa, soğuk motor kullanımınız var. Motorun tam ısınması hava sıcaklığına göre 3-4 km yi bulabiliyor. Şanzımanın tam ısınması da yaklaşık 8-10 km. Soğuk motor ve soğuk şanzıman tüketimi arttırır. Ayrıca trafik olmasa bile sürekli yavaşlayıp hızlanmaktan bahsetmişsiniz. Sabit hızda ilerleyemediğinizi gösterir. Bu da tüketimi arttırır. Ayrıca kalorifer- "klima" açık demişsiniz. Cam buğu alma dışında "AC" yani klima fonksiyonunu kapatın. Sadece kaloriferi çalıştırıp havayı dışarıdan alın.

Sizinle aynı şartlarda araç kullanıyorum. Sadece sürekli yavaşlayıp hızlanma yok, sabit hızda ilerliyorum, trafik yoğunluğumda yok. Sabah işe gidiş 5 km, dönüş 4 km.
    Otomatik vites araç, şehir içi lpg de 14 L tüketim var.

Coolwhisper bunu beğendi.
  5. YasinD.

YasinD. Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1,577
    Ad Soyad:
    yasin demirbağ
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Ahmet bey merhaba. Ali abi ile aynı araç sahibiyiz. Benimde max. 14 litre lpg tüketimim var. En ekonomik kullanımımda 33 kuruş yakıyor. Ankara da şehir içinde karma tüketimim var. Soğuk hava, otomatik şanzuman gibi etmenler tüketim de büyük rol oynuyor. Değerleriniz normal olabilir :)
    Sabah ilk çalıştırdığınızda hava kalorifer çıkışlarından otomatik olarak dışardan gelir. Her araçta böyledir. Ben sabahları 2-3 dk çalışır vaziyettte bırakıyorum arabayı. Çalıştırırken de dışarıdan gelen hava akışını kesiyorum. Bu şekilde eğer benzin kokusu geliyorsa bir sıkıntı var demektir. Ama ilk çalıştırdğınızda fanı açıp dışardan temiz hava yolu da açıksa benzin kokusu gelebilir.
    Şöyle ki yolda giderken dışarıdan hava girişi açık olsun ve fanınız çalışıyor olsun. Lpg egzoz kokusu çok rahatsız edici değil ama benzin ve mazot kullanan bir aracın arkasında iseniz aracın içi acayip bir şekilde önünzde ki aracın egzoz dumanına maruz kalacaktır. Ben genel de şehir içinde kirli havanın olduğu veya sık trafikli yerler de temiz hava girişini geçici olarak kapatıyorum.
    Biraz uzun oldu ama özet olarak problem olduğunu düşünmüyorum. İsterseniz bahsettiğim gibi bir deneyin. Faydalı olursak ne mutlu..

ai_torcuk bunu beğendi.
  6. firat964

firat964 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    22
    Ad Soyad:
    Fırat ATICI
    Yaşadığınız Şehir:
    44-MALATYA
    Araç Modeli:
    Merhaba.Benzin kokusu ilk çalıştırma da normal hatırladığım kadarıyla kitapçığında da yazıyor bende de 2016 var ve oluyor koku ilk basta.Dedikleri gibi fanı kapatıp dış havayı da kapatirsan olmaz diye düşünüyorum.Yakita gelince bana fazla geliyor gibi geldi ama tabi kullanım sartlariniz bunu çok etkiliyor gibi görünüyor

7. sungur

sungur Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    Ahmet Y.
    Yaşadığınız Şehir:
    14-BOLU
    Araç Modeli:
    Ali Bey, Yasin Bey ve Fırat Bey, detaylı açıklamalarınız için teşekkür ederim.

Benzin konusunda anladığım, bir miktar fazla gibi olsa da yaklaşık olarak bu araç için normal değerlerde.
    Yani yakıt konusunda üzecek beni.

7 litre ortalama yakıtlı (olduğu söylenen) Polo TSI 1.2 almayı düşünürken; otomatik olması ve açıkçası daha konforlu olduğunu düşünmem sebebiyle 9 litre ortalama yakıtı olduğu söylense de, çok sorun değil diyerek i20'de karar kılmıştım.
    Kısmet diyelim...

Koku da, dediğiniz gibi dışardan havayı keserek bir deneyeyim.
    Dışardan hava alımı hep açıktı.
    Önceki aracıma kıyasla motor tarafından gene de bu kadar koku gelmesi tedirgin etmişti ama yorumlarınızdan sonra normal olabilir diye düşünmeye başladım çünkü süreğen bir koku değil, bir süre sonra kesiliyor.

ai_torcuk bunu beğendi.
  8. ozgurcan333666

ozgurcan333666 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    348
    Ad Soyad:
    ozcan cem
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Bende de clio4 1.2 vardi lpg li ayni sartlarda 12 lt lpg tuketiyordu ayrica ilk calistirmada 5 dk benzin kokusu normal bende de vardi ozellikle soguk havada bu kisa mesafede 13-14 lt bulmanizda normal, polo tsi derseniz ayni sartlarda benzinde 10 lt nin altina dusmeyecek kafaniz karismasin... Dizel i20 aldim kafam rahat sehir ici sert kullanimda 31 kurus ;)))

SM-C9000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bu Sayfayı Paylaş