arkadaşlar arabamın devamlı benzin ışığı yanık olarak kullanıyoruz hatta 3 defa yolda kaldım benzin bitti acaba az yakıtla yol gitmek sorun yaratır mı zararı varmı arabaya malum öğrenciyiz harcamamız kısıtlı.
Kesinlikle yakıt pompasına çok zararlı bir durum. Ben bu yüzden Işık yanar yanmaz benzin alırım. Düzenleyen : Turgay
çeyrek depo altı yakıt pompasına çok zararlıdır. Yakıt pompası benzin ile soğur, seviye düşükken çok ısınır.
yakıt depolarının içinde benzin ve mazot çözücü maddeler olduğu için boya kullanılmaz.galvanize edilerek veya çok nadiren kromaj benzeri bir yüzey kaplama uygulaması yapılarak montajlanır.depo içindeki yakıt seviyesi mümkün olduğunca yüksek olması esastır.seviye üstü alanda kalan depo içi yüzeyi, yakıtların içinde bulunan su buharı ile oksidasyona uğramaya başlar ve zamanla paslanır. bu pas tanecikleri motora( yakıt filtresinde tutulamayanlar) zarar verir. ayrıca depo dibinde biriken yağ kum çamur benzeri pisliklerde ateşleme filtre ve enjektörlerde tıkanıklıklara teklemelere neden olurlar. benzin almak için ışık ikazını asla beklemeyin. Düzenleyen : rüçhanabi
Isınan yakıt pompasının soğumasına içinde bulunduğu yakıt yardımcı oluyor.Kuru çalışan pompa tıpkı akvaryum motorları gibi yanabiliyor.Özellikle simbollerde çok rastlanan bir durum.boş depoyla gezmemek lazım ama hepimiz geziyoruz işte kredi kartı dönsün diye.
Ögrencilerin en buyuk sıkıntısı işte. Simdiye kadar yolda kalacak kadar dibine gitmedim ama dibin dibine kadar 3-4 defa kullanmak zorunda kaldım. Abiler gayet guzel söylemişler enjektorler pompadan gecen benzin sirkulasyonu sayesinde sogutuluyor. Benzinliler dizel ve lpg li araclara göre bu konuda daha iyiymiş. Özellikle lpg li aracta bu çok önemliymiş. Mutlaka en az deponun 1/4 ü kadar benzin olması lazımmıs.
en ıyısı lpg taktırın yoksa lanet okuyacaksınız ve o benzın gostergesı cızgıyı hıc gecmeyecek) bızım hep cızgıde duz sıstemlerdede bır problem teskıl edermı:S
gercı lpg ıle alakası yok benzın pompasıyla alakalı suana kadar ozellıkle sogukken tek mars calısıyor aracta enjektor yok tıkanacak bırsey yok karburatore bır etkısı varmıdır aceb
hort arabanın benzini bitti bahçede kaldı öyle sadece benzin koysam yeterli mi ekstra birşey yapmam gerekir mi hava alma vs.hava olayı dizellerde oluyormuş ama benzinlide böyle birşey varmı ?