Arkadaslar merhaba.. benim kafama takilan bir soru var..gostergede full depodan yarim depoya gelene kadar yaptigim yol (yaklasik 400-450 km 300 km. si sehir disinda) ile yarim depodan lamba yanana kadar yaptigim yol ayni degil.. bu benzin deposunun seklinden yada samandiradanmi kaynaklaniyor?? yoksa benim gostergedemi bir problem var?? sistemi bilen arkadaslar bilgilendirirse sevinirim...
evet daha az yol yapiyorum... yarim depo ile 400-450 gidince mantik olarak full depo ile 800-900 gitmesi gerekiyor... ama oyle degil... bu deponun seklindenmi kaynaklaniyor acaba.. sizdede 2005 admire varmis sizde durum nedir? farkettinizmi bu durumu?
bende aynı konuya takıldım depo yarı çizginin üstündeyse daha çok km yapıo sanki daha az yakıomuş gibi .yarımdan aşağı indimi sanki lakır lakır içiyo gibi gelio sanırım yarım çizgisinden aşağısı daha az litre benzin .
Deponun geometrik şekli yarıdan sonra daralıyor, şamandıra sistemi bu olay hesaba katılmadan tasarlanmış ama öyle çok büyük bir fark yok.
Eğer depo pompa atana kadar doluysa şamandıra da ama tabancadan sonra devam ettiysen atmaya yakıtı şamandıraya gelene kadar olan yakıt devreye girer yani borudaki yakıt kullanılır. Şamandıra borudaki yakıtı hesaba katmaz.