Herkese merhaba arkadaşlar malumunuz 12 mayısta 1.5 crdi era otomatik aldık size sormak istediğim birşey olacak aracı aldığım gün yani 12 mayısta depoyu fulledim 162 tllik mazot aldım bugün itibari ile 90 km yol yapmışım ama yakıt ibresi hala full gösteriyor era dizel kullanan arkadaşlar ibrenin düşme hızı era dizellerde nasıl acaba 90 kmde hiç düşmemesi normalmidir yoksa bi sıkıntı olduğunu düşünmelimiyim araç sıfır olduğu için canımı sıktı biraz bu olay ha normalse sevinmeliyim herhalde hepinize şimdiden teşekkür ederim Düzenleyen : BOZACI
Öncelikle hayırlı olsun. Bendede 2009 dizel var bahsettiğiniz durum normal 100-120 km ye kadar ibre yerinde kalıyor sonra düşmeye başlıyor,birde yarıya inene kadar yani orta çizgiye kadar 450-500 km yol gidersiniz kalan yarıda ibre düşüşü daha hızlı olup 250-300 km gidersiniz.İçiniz rahat olsun bence normal .Kazasız belasız iyi sürüşler.
valla era16 arkadaşım aynen dediğin gibi yakıt göstergesi tam yarıya geldi bugün itibariyle 405 km oldu bakalım ışık yandığında toplam kaç km olacak araç otomatik ve daha ilk depo olduğu için merak içerisindeyimhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley24.gif
depoyu fulleyince 150 yı bie gordugum oluyo ama yarım depo kaldıgında en fazla 300 gidebiliyorum Toplamda ortalama 700 800 arası yol yapabılıyorum sehir içi ist tarfıgı kırmızı yandıktan sonra 50 veya 60 km gıder kullanmaya bağlı birazda