Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

***yakıt göstergesi nasıl doğrudur***

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda ufukemrah58 tarafından 27 Temmuz 2009 tarihinde açılan konu

1. ufukemrah58

ufukemrah58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    slm site sakinleri benim kafam bi konuya takıldı sorayım bilenler muhakkak vardır diyen düşündüm...

dikkatimi çeken konu arabayı çalıştımadan önce yakıt göstergesi mesela yarım deponun az üstünde gösteriyo ama çalıştırdıktan sonra yakıt göstergesi kısa bi süre sonra yarım deponun azaltında gösteriyo

kısacası araba çalışmadan önce yakıt göstergesi az biraz fazla gösteriyo çalıştırdıktan 5 saniye sonra düşük gösteriyo hangisi doğrudur hangisine güveneyim.... :)

2. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    eski aracımızda şöyle oluyordu (bunda oluyor mu henüz keşfedemedim)
    geziyosun geldin evin önüne park ettin depo çeyrek çubuğunun (r 19 da bisürü çizgi vardı) tam üstünde, ertesi sabah aracı çalıştırınca azıcık altında oluyordu ben de tam anlam veremiyordum, hala da veremiyorum, varsa bilen, duyan paylaşırsa sevinirim https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif

3. ufukemrah58

ufukemrah58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

sende benim olayın tam tersi oluyomuş...https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley4.gif

benimde sabah kalktığımda yakıt göstergesi fazla gösteriyo çalıştırdığında birazsonra yakıt göstergesi düşüyo nedir olay anlamadım...

4. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB
    aynı sorun benim araçta bulunmaktadır.

partk ettin tam yarım depo da bulunuyor, sabah yarım deponun alt çizgisine düşmektedir.

5. ufukemrah58

ufukemrah58 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1

sizdede benim olayın tersi olayı yaw şaştım şimdi acaba uzun yoldan gelme veya kıs ayolda gelmedenmi farkediyo bu olaylar...

6. poet21

poet21 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu doğaldır çünkü araba çalışmak için yakıt enjekte ediyor bunun içinde benzin bujilerde ateşleme yapıyor yani doğal

7. t.capar

t.capar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arabanın durduğu yerde önemli.Eğim durumu depo göstergesini bariz olarak etkiliyor.

8. Bleda

Bleda Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    3
    kesinlikle. ykuşa par edince arabayı sabah mazot uyarısı veriyor düzlüğe çıkınca 6-7 litre fazla olduğunu gösteriyor.

9. Köksal

Köksal Süper Moderatör

Alınan Beğeniler:
    4,522
    Ad Soyad:
    Köksal
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Opel
    tabiki çalışması için yakıt enjekte ediyor ancak ibreyi oynatacak kadar fark etmemeli diye düşünüyorum yoksa ben kafayı oynatırım https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

10. pusathan

pusathan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bir de depo içersindeki şamandıra (bazı araçlarda sensör) ile de ilgili düşünmenizde fayda var. araç park halindeyken depodaki benzin de durgunlaşıyor (içerde çalkalanmıyor) yani şamandıra sabir bir benzin ölçümü yapabiliyor. ancak araba hareketlendikten sonra (sizin koltuğa oturmanız bile bunun için yeterlidir), benzinde depo içersinde çalkalanmaya başlıyor

11. pusathan

pusathan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bu nedenle araç belli bir süre hareketsiz olarak bekledikten sonra yapılan ölçüm en doğru ölçümdür. diğer arkadaşlarında dedikleri doğru olmakla beraber (eğim konusunda) arabanın çalışması ile çok fazla ilgisi yoktur. bezin pompasından enjektöre (yada karbürator) giden boruyu da boş saymak kaydıyla + 5 saniyelik çalışmanın dopada azaltacağı benzin göstergeler farkedeceği kadar hassas değildir.

12. H.SAHİN

H.SAHİN Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    66
    Ad Soyad:
    Hidayet Ş.
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Blue 1.6 CRDI (2011 -201X) RB

servise sordum, şamadıranın bulduğu bölüm "dalga kıran" dan hariç bir küçük bölüm olduğundan haraket /yukarı / aşağı halinde ve tam ölçüm olmaz mış.

13. ttekmir

ttekmir Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Bende motor soğukken yani ilk çalışmada benzin pompaladığı için düşük gösteriyor diye biliyorum. Benim arabada hararet ışığı sönene kadar azalma devam ediyor mavi ışık söndümü azalma duruyor. en güzeli mavi ışık ilk söndüğü anda ve düz bir yerde dururken bence. yokuş yukarı gazı köklediğimde ibre yükseliyor düzlüğe çıkınca azalıyor. Sanırsam ölçme cihazı arkada. Ford Kada önde idi sağlam fren koyunca ibre çeyrek depo kadar fark ediyordu. Accent erada fren koyunca depo azalıyor

14. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Bu gösterge aracın yakıt yakmasına göre değişiyor.Yani şehirler arası yolda sabit hızla gidildimi fazla,şehir içi trafiğinde benzini daha az gösteriyor.Bir nevi yol bilgisayarı gibi.

15. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    bizim arabada calıstırdıpğımda yarım deponun üstünde gösterio 2_3km gidince tak die yarım deponun altına düsüo kafayı yedirtio neden böle acaba .

16. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    İşte aracın yakma durumuna göre ayarlıyor.Şehir içinde ve çok yakıt yakılan zamanlarda depoyu az,az yakıt yakılan durumlarda sehirler arası yollar gibi oralarda da depoyu çok gösteriyor.Yani bu şekilde gidersen bu kadar benzin kalır demek istiyor herhalde.Ben denemesini yaptım.Ama pek te çok oynamıyor.

17. victorystar

victorystar Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benim araç çalışınca durunca farklı değil de eğim konusunda gayet etkili :) önü yukarı ve aşağı baktığında çok farklı sonuçlar çıkıyor...

18. Misafir

Misafir Guest

Araç meyilli bir yerde ise farklı göstermesi normaldir... Baktığınız da eğim hep aynı olması gerekir.

19. bykadir

bykadir Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,462
    Ad Soyad:
    Kadir Durak
    Yaşadığınız Şehir:
    42-KONYA
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    Evet eğim de çok fark ediyor.

20. pusathan

pusathan Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aracın durduğu yerdeki eğime göre farklılık olması normaldir. özellikle benzin deposu araç üzerine yatay olarak yerleştirilmişse bu farklılık daha fazla olacaktır

Bu Sayfayı Paylaş