Merhaba arkadaşlar aranızda henüz yeniyim. Az önce üye oldum. Soruma gelince , aracım daha 750 km de 2017 model i20 style pan 1,4 crdi motor. Extra olarak navigasyon var. Dün 25 liralıkmazot aldım yakıt göstergem normal olarak yükseldi. Ama bu gün 20 liralık mazot aldım, ne yakıt göstergemde nede kalan km olarak hiç biri değişmedi. Belki değişir diye 5 km yaptım ama kalan km sadece düştü ? Cevaplar bilgilendirmeler için şimdiden çok teşlekkür ederim.
senin yakıt şimdi 8 lerde geziyordur 20 liraya artık 4 küsür litre geliyor bidakine daha fazla liralık alırsınız oynar
Toplamda 10 kilometre yaptıktan sonra düzeldi. Yakıt ikaz ışığı söndü. Depo 1 dişten 2 dişe çıktı ama kalan km değişmedi
az miktarda yakıt alınca değişim olmuyor yol bilgisayarı değerlerinde. Ben de i20 aracımın, 105 kilometrelik mesafe sonrasında deposunu doldurmuştum. Değerler hiç değişmedi. Yakıt ibresi oynamadı bile. O zaman için yol bilgisayarı tam depo ile 530 km gidersin diyordu. Şimdi ise değer olarak 800 kilometreye yakın bir değer gösteriyor. Yakı alırken en az çeyrek depo olarak almayı düşünüyorum bende göze görünür bir etki için.
Sehir icinde bir tam depoyla kac km gidiyorsunuz ? Aracin gostergeleri tutmuyor ? LG-H960 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bugün farkettim ki çeyrek depodan sonra aracın yakıt ibresi aşağıya doğru daha hızlı indi. Şehir içinde hiç deneyimlemedim ama Afyonkarahisar'da hep çevre yolunu kullanarak yol bilgisayarından baktığımda 4.2 ila 4.4 arası tüketim değerlerini gördüm. Tam doludan yarım depoya kadar 4.2 ortalama var iken, yarım depodan sonra 4.4 ortalama görüyorum.(Tabi yarım depodan sonra şehir içi trafiğine de girdim.) Şu anda ortalamam 4.4 litre/100 km. Aracı yeni aldığımdan dolayı deposunu bir defa tam doldurdum sadece. Bu depo bitince ikinci defa tam dolduracağım. Fakat çevreyolunda trafik ışıklarına da yakalanmak suretiyle ve şehir içinde de araç kullanarak 730 km yapmışım. Yol bilgisayarı da 120 km daha gidersin diyordu. Fakat buna ek depo filan dahil galiba. Ayrıca depo ölçümünde ise yol bilgisayarı 5.2 gösterirken, pompa ölçümü 5,6 litre çıkmıştı.
4.2 gorduyseniz cok iyi 3500 km oldu ilk aldigim hafta uzun yol yaptim 5.2 en iyimser ortalamam su ana kadar... Ve istanbul trafiginde geziyorum 7.2 su andaki degerlerim... Kis lastigi var ama su anda hala yuksek sehir icinde 6 ya raziyim artik gorebilirmiyim bilmiyorum :/ sehir disinda ise 5 in altina dusecegini hic sanmiyorum su sartlarda :/ LG-H960 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aracınız sıfır alınmış ise yüksek değerler görmeniz olasıdır. On bin kilometreden sonra değerlerin düşüşe geçtiğini okuyorum çoğu araç için. Sizin aracınız 3500 kilometrede ise rodaj döneminde düzgün kullandıysanız(rodaj dönemi fabrikada yapılıyor, motor araca konulmadan önce rodaj yapılıyor diye okudum ama yine de rodaj işlemine dikkat edilmeli diye düşünüyorum) ilerleyen zamanlarda düşecektir mutlaka. Bir de yukarıda verdiğim 4.2 ila 4.4 değerinin en az 450 kilometresi şehir dışı ve çevre yolundan elde ettiğim değerler. Yani değerler sizi yanıltmasın. Aracım 2012 model 1.4 crdi.