2005 model Hyundai Accent 1,5 CRDI aracımın kontağını açtığım andan itibaren aracın içinde bir uğultu sesi duyuluyor ve araç çalışınca da bu uğultu devam ediyor. Hyundai servisine gittim ve sorunun yakıt deposundaki boya çözülmesinden kaynaklanabileceğini bu nedenle bir filtre takmaları gerektiğini ilettiler. Kontağı açınca bu sesin gelmesi nedeniyle bana pek mantıklı gelmedi. Sizlerden böyle bir problem yaşayan oldu mu ?
2 yıl önce yeni aldığım 2004 admire ile tatile çıktık.İzmir çeşmeden balıkkesire gelene kadar o ses ve araç stop etti.Yakında sizinkide stop etmeye başlayacaktır.Çnk depoda çözülen boya zamanla yakıtı çeken filtreyi tıkayarak aracın yakıt alamamasıına ve daha sonrada stop etmesine sebep oluyor.Yani servis bi nebze doğru söylemiş ama yanlış olan şuki filtreyi değiştirmek veya takmak çözüm değil siz yakıt aldıkça o boya kalkacak ve yeni taktırdığınız filtreyide tıkayacak.
milenium 1.5 crdi ve Admire 1.5 crdi larda ki en önemli hastalık. Depoya katkı atıldığında yada performans dizel kullanıldığında depo boyası kalkıyor ve bu depo filtre geçişinde ya filtreyi aşarsa rekor yada enjekjtörleri tıkamaktaymış. çözüm depoyu sağlam temizletmek veya boyasız depo kullanmak. Düzenleyen : Ogun
teyze oğlundada1.5 2005 crdi var oda aynı sorunu yasadı ve yolda kaldı depoyu falan temizlleti filtreyi temizlediler öle çözülmüstü belirli aralıklarla yapıomus bunu crdiler...
Hastalık ama ne servis nede hyundai bunun için bir çözüm üretmiş değil.Servis 500-600 lira civarı hem yakıt deposunu hemde filtreyi değiştiriyor.Dışarda yaptırmaya kalkışınca bu maliyet 400 e kadar düşebiliyor.Pert araçlardan depo almak için araştırma yaptım onlarında depolar boyalı.3 kez depodaki mazotu çekipelle temizlettim. 1kez oto yıkamada tazdikli suyla iyice yıkadım.Uzun zamandır ses yok.Ama filtrenin süzgecini toplu iğneyle biraz deldim oradan boya geçersede mazot filtresi yakar diye düşündüm o gün bugündürde farklı bi arıza vermedi araç. Düzenleyen : sezer002
filtreyi söküp temizlemeyi denediniz mi? pompa mazot almakta zorlandığından ses yapıyor olabilir. depoyu değiştirene kadar sürekli filtre temizlense çok uğraştırır ama işe yaramaz mı? sonuçta 30 kere söküp temizlesen 600 tl masrafa karşılık temizleme başı 20 tl cepte kalır
En son geçen yıl tatile çıkmadan önce bir kez daha baktırdım ufaktan bişiler vardı onlarıda aldılar bişi yok şimdilik., Şöyle ufak bir bilgi daha vereyim arka koltuğu kaldırdığımızda karşımıza gelen filtreyi söküp bir benzinlikteki hava pompasında şöyle bir temizlersek yeniden boya toplanıp arabayı stop ettirecek seviyeye gelmesi baya zaman alıyor gerek yol almak gerekse en yakın servis gitmek için birebir çözüm.Sökülmeside o kadar zor bişi değil.
Mutlaka deponun içine el sokarak sünger yardımı ile en az 3 kez temizlene bildiği kadar temizlenmeli daha sonra tazdikli suyla bir kez iyice temizlenmeli ama sonrasında hemen mazot koyulmamalı güzelce kurutulmalı ardından bir kez daha yıkanmalı ben hemen taktım sanayiden eve gelene kadar aynı uğultu devam etti.Son olarakta ustalar riskli diyor ama ben yaptım sorun olmadı kişinin terciğine kalmış filtrenin üzerindeki süzgecin deliklerini iğneyle biraz daha büyültmek.
Ogun abime katılıyorum enjektörler ve yakıt yolları tehlikede arkadaşlar en güzeli kendiniz veya ustanızadepoyu söküp temizliceksiniz hatta depo bir gün boya kaldıran madde ile bekleyecek sıkıntı aşılıyor birde genelde yakıtınızı çeyrek deponun altına indirmeyin
2005 Admire 1.5 Dizel aracımda da aynı problemi yaşadım bu sorunun ne olabileceğini araştırıken bu konuyu buldum.İstanbul-Bodrum arasında Depo yarıdayken benzincide mola vermiştim araçı stop etmeden arkadan bir ses geldiğini farkettim.Önce lastikten falan geldiğini düşündüm sonra ustamı arayıp durumu anlattım oda kirli yakıttan olabilir dedi.Deponun içindeki filtrenin tıkanabileceğini söyledi.Yolda bir tamirciye girip durumu anlattım,yakıt pompasından bir ses geliyor dedim adam kaputu açın bakalım dedi.ben arkada koltuğun altında deyince adam orada depo var dedi bi süre bakıştık.sonra acaba yola devam mı etsem diye düşündümhttps://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif burayadamı pompa kaymuşler dedi.depodaki pompayı çıkarttı öyle bir süre baktı,bu temiz dedi ben metal filtreyi söküp hava faan tutalım belki işe yarar dedim.hava tutup temizleyip yarine taktı ses kesildi.bende tatilden gelince şu enjektör temizleyicelerden 3-5 adet kullandım tabiki her dopya bir adet.İki-üç ay sonra yini deponun ışığı yandı bende her zamanki benzinciden alırım diye bayaa bir ışık yanıkken gittim.sonra eve geldim yine aynı ses.Ve buradayım.Yani şu anda kullandığım enjektör temizleyici katkının depomun boyalarını çok iyi temizleyip yakıta karıştığını öğrenmiş bulunmaktayım.sanayide özel hyunda servisi veren bir ustaya sordum.bu araçlarda ki klasik sorun dedi.depoyu söküp sabunlu suyla yıkıyoruz dedi.işçilik olarakta 100 TL gibi rakam söyledi.bende yolda kalana kadar gideyim diyorum.
Sabunlu su ile yıkansa bile gene aynı sonucu veriyor katkı atmayın yeter zaten alınan mazotlar genelde katkılı
Aynı sorunu bende yaşadım... araç çalıştığı vakit ve seyir halindeyken o uğultu beni çok rahatsız ediyordu.. Bi gün yolda giderken araba stop etti arıza ışığı yandı biraz bekledim sonra yine çalışıtı seyir halın yine stop etti öyle öyle tamirciye kadar gittim.. adam açtı ve şamandıra tıkanmış dedi temiledi sizinde söylediğiniz gibi boyası dökülüyor ve altta az benzin kaldığı vakit dibindeki pisliğide boyayıda çektiği için öyle uğultu çıkarıyor.. çözüm ışık yanmadan azaldığı vakit benzin almak ve dikkat etmej buna çünkü uzun zamandır ses uğultu yok depoyu azaltımıyorum..
bu sorunun bir nedeni de yakıt pompasının yan sanayi olup olmamasıdır.geçenlerdearacın benzindeçalışmaması şikayetiyle bi ustaya gittim pompayı söktü baktı pompa yanmış yenisini almaya gittim orjinali 180 lira iken yan sanayisini 35 liraya aldım taktık çalıştı ama bir uğultu yapıyor sormayın gitsin önceki pompa orjinaldi ses filan yoktu. Düzenleyen : FuNdai