herkese merhabalr 98 mdl accent lx sahibiyim 50 lt lik lpg tankıma 40 litre lpg koyarak şehiriçi dur kalk oldukça fazla olmak kaydıyla 325 km yol yaptım lpg nin litre fiyatı 2 tl sizce aracım çok mu yakıyo
yani 20 lite gaz ile 325 km yaptınız sehir içinde buda 6.1 lpg tüketimi demek benim için hayal olan bişey bu..eger hesabnız doğruysa süper bi rakam...
pardon yanlıs okumusum ozaman 12 litre yakmıs sehir içi normal sayılır dur kalk sık yaptıysanız. bend aynı sartlarda 11.5 falan yakıorum.. en son değerim 40 litre ile 355 km yaptım sehir içi..
ama size şöle söleyim yaptıgım yol 2 km lik ve 5-6 km lik yollardan oluşur yani dur kalk araç soğukken harekt oldukça fazla haftaya kısmetse depoyu fulleyip uzun yolda denicem Düzenleyen : umutguzey
yani sonuçda sizin aracınız yeni sistem enjeksiyonlu bence çok fazla yakıyor aracınz bi kontrol ettirmenizde fayda var beni araç karbürötörlü olasına ragmen ve sizin aracınızda 8 yaş büyük olmasına ragmen hemen hemen aynı degerleri tüketiyor
kullanım sekli aynı sizinki gibi 2km gidip stop ediorum sonra yine 2km sonra evime dönüorum sürekli 1.2vites kullanım o yüzden bukadar fazla yoksa uzun yolda normal yakıo test ettim
tamam o zaman.aslında bizim gibi kullanıcıların kendilerine çok acil elektrikli bisiklet alması lazım
çok fazla dur kalk olduğu için rakam normal gibi. en güzel yakıt ölçme sistemi uzun yolda depoyu fulleyip 100 km sonra gidip tekrar fullemek.
slm umutguzeyhocam 40lt lpg 2tl'den 80.tl yapar değil mi 80.000tl/325km=246kuruş yapar yanılıyormuyum acaba yoksa ben mi yanlış hesapladım yada yanlış mı anladım
ankarada şehiriçi 1 lt lpg ile (hemde ucuz olan güvenalgaz, demirören gaz ile) yaklaşık 11 km gidiyorum (güzergahım biraz anayol olduğu için çok dur kalk olmuyor)
merhabalar ben uzun yolda 80 liralık gaz ile (2,10 olması lazım lt fiyatı) 305 km zor yaptım üstüne bi de yolda kaldım 80/305=0,263 e falan gelio bana çok fazla geldi bunun sebebi nedir bilen var mı ? lpg ayarlarını yaptırdım hava filtresini değiştirdim ama yine yakıo yine yakıo bu arada aracım 1998 1,3 lx yumurta kasa...
biraz fazla yakmış. aracım 2004 accent admira 1.6 geçen hafta gaz aldım. yol bilgisayarı 9.9 yi gösteriyordu.ve 33 litre gaz aldım . tamamen şehir içi ve çok kısa mesafelerde kullandım. 308 kilometre yol yaptı.ama uzun yolda 375 km çivarında yapıyor. biraz hızlı 90km ve üstü kullanım için. bizim araçların fabrika verilerinde şehir içi oldukça yüksek. ondan kaynaklanıyor. benim arabanın şehir içi 9,4 ile 11,5 arasında. ama uzun yolda 7,5 kadar düşüyor. ve bunlar benzin verileri gazda 1 birim daha oynuyor.
şu anda gaz fiyatları burda 2,34 ( opet ) çok fazla. bizim araçların şehir içi kullanımda çok sakin kullanmak gerek. uzun yolda 115 km kadar kızlı kullansakta çok fazla fark etmiyor.
Şehiriçi 12 litre yakmışsınız, 11 litre yakılması ortalama olarak iyidir.Gaza da biraz fazla bastıysanız böyle yakması normal.Kafanızı yormayın...