Değerli dostlarım, tekrar herkese gönülden ve ayrı ayrı teşekkür ederim...Cenazemizin defin işlemlerini yaparak Bandırmaya az önce döndüm ve maliyetini hepimizim bilgisi olması amacı ile hesapladım... Toplam yol : 600 km Toplam alınan gaz (lt): 53,54 lt Toplam ödenen ücret : 123,14 TL. Toplam yolcu sayısı : 4 kişi Km. başına düşen sarfiyat : 20,5 krş. Sizce bu değerler iyimidir?
ben 40 LT ile 380 km yapıyordum..ordan hesapla artık gerisinihttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley1.gif Düzenleyen : koray2907
Öncelikle başınız sağolsun, Allah sizlere sabır ve uzun ömür versin. 1,5 gls 2002 benzinli kullanıcısıyım. Ağustos ayı için geçerlidir: Toplam yol : 750 km Toplam ödenen ücret : 170 TL Toplam yolcu sayısı : 4 kişi (ikisi çocuk) Km. başına düşen sarfiyat : 0,23 krş (Bence hem uzun yol Hem tüplü 20,5 değeriniz fazla.)Tabi forumdaki üstatların değerlendirmesi daha önemli...
Bu haziranda yaptığım yakıt değeri.Karma tüketim.Yılbaşında tekrar bir uzun yol yapacağım.Onuda aktaracağım Toplam yol : 950 km Toplam ödenen ücret : 150 TL Toplam yolcu sayısı : 3 kişi (bir'i çocuk) Km. başına düşen sarfiyat : 0,157 krş Düzenleyen : Levent
öncelikle başınız sağolsun. kurban bayramıda yaptığım (çok fazla olmasada) uzun yol ankara eskişehir gidiş dönüş az biraz eskişehir içinde de gezdim. araç dizel era hızımda 100- 115 km/sarasıydı. Toplam yol : 480 km Toplam ödenen ücret :75 TL Toplam yolcu sayısı :2 yetişkin Km. başına düşen sarfiyat : 0,156 krş
peki arkadaşım 6 ay önce yazdığın yakıt tüketimini yazmanın ne faydası var akaryakıt tutarının nerde ise her gün değiştiği bir ülkede ...
Ne farkederki.2.00lira civarında idi gaz o zaman.Olsun farketsin şimdi 170kuruş yaksın.Yinede fazla onu söylemeye çalıştım.Örnek vererek
bende 96 model a kasa vectra vardı 2.0 sıralı atiker vardı 30 ltlik tankla beraber istanbul kastamonu arasında 2 kere doldurmuştum depoyu 5 kişi vardı araçta hızda 150kmden aşağı düşmüyordum kalıbına ve motor hacmine göre gayet ekonomikti...
Karbüratörlü 1.3 aracınız için fazla geldi bana.. eski 1.3 karbiratör aracımda şehir içi 9.5 lt şehirler arası 7.5-8 litrelerdeydi.. Düzenleyen : ukalaboy