Arkadaşlar hayırlı akşamlar. 1.3 gls 2005 kullanıyorum malum zamlardan sonra gazı bırakıp benzine geçtim daha önce hiç uzun süre benzinde kullanmamıştım.ilk depoyu fullediğimde şehir içi 19 lt benzinle 150 km yol yaptım bana biraz fazla gibi geldi aynı model kullanan arkadaşlar varsa fikir verebilirler mi? Nası bu aracın yakıtı normalde. Eğer sorum benim araçda ise nelere dikkat etmeliyim.bakımlarını yaptırdım buji kabloları bu yaz değişti bujiler sağlam diye dokunmadı usta benzin filtre si geçen sene değişti bu seneki bakımda kullanmadım diye gerek yok dediler. Şimdiden teşekkürler
Şehir içi trafikte yakıt şartlara çok bağlı. 150km tek kontakta gitmemişsinizdir diye düşünüyorum. Kısa mesafe git gel ile mi yaptınız kilometreyi trafik ne durumdaydı hava sıcaklığı ne durumda? Bunların hepsinin elverişsiz olduğu durum için bile 1.3 accent için yakıtınız çok denebilir tabii.
1.4 getz kullanıyorum şuan hava sıcaklığı 0 ile -6 arası oynuyor, şehir içi normal trafikte 100 kmde 9 litre yakıyor hep aynı yerden ve aynı pompadan alırım. Aldığımda sayacı sifirlarim ve gittiğim yola bakarim. Bir baktirin derim 1.3 de olsa yakıt fazla bencede.
870 bin km de 1.3 getz sürmüşlüğüm var 5 bin km kadar,şehir içi 8-9 litre,uzun yolda ise 90 sabit tüpte 5-6 litre yakıyordu ortalama,her 15-20 binde orjinal ürünlerle ve tam sentetik 5w30 yağ ile bakımı yapılıyordu. Yukarıdaki tüketim değerlerini referans olarak yazdım. Benzinli atmosferik bir araçta yakıt tüketimini bujiler,filtreler,kullanılan yağ ve çevre koşulları çok etkiliyor.Kışın tüketim biraz daha fazla olabiliyor.Bence çok yaktığını düşünüyorsanız ilk bakılması gereken yer bujiler.
Kışın ilk soğuk marştan sonra harekete geçtiğinizde motor iyice ısınana kadar gaza fazla basmayın motor zengin karışımda iken küçük gaz hareketleri ile ilerleyin, kaloriferi hemen açmayın motorun ısınmasını bekleyin kaloriferi hemen açmak motorun geç ısınmasına sebep olur bu da yakıt tüketimini arttırır, bunlar için rölantide durduğu yerde motoru ısıtmak gerekli değil Getz rölantide de çok benzin harcar, yola çıktıktan sonra bunları yapmalısınız. Hava filtresi değiştirirken orjinal servisten alıp takın, bujileri kullanım kitapçığındaki buji ile yenileyin Getz için buji yarı ömrü 20000km civarında. Sıklıkla şehir için geziyorsanız 60-70km hızı geçmemek şartı ile lastik basınçlarını 34psi yapabilirsiniz düşük yuvarlanma direnci yakıt tüketimini azaltır.
Hepinize teşekkür ederim arkadaşlar bilgiler için. Araç yaklaşık 1.5 senedir bende şehir içi tüpde 220 km de 24 lt yakıyor sabit geçen aya kadar tüpde kullandım gazcıya gittim normal dedi filtre değişiminde. Motor arıza ışığı yandı Bilgisayarlı arıza tespitine soktum fakir yakıtı çıktı. Usta oksijen sensörü olabilir dedi. Yada katalizör de arızalanmış olabilir dedi. Bunlardan yakıt (gaz ve benzin) ikiside etkilenir mi verdiğiniz bilgilere göre benim iki yakıttada fazla gibi. Eğer onlardansa bu şekilde kullanmam ileride daha büyük arızalara sebeb olabilir mi. Aramızda bilgisi olan varsa tahminen ne kadar masraf çıkar