Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yakıp Pompasınında ki Filtrenin Tıkanması

'Accent Forum - Club' forumunda Sheva tarafından 21 Mart 2009 tarihinde açılan konu

1. Sheva

Sheva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar ben arabamı alalı 4 ay oldu. 2006 CRDİ almıştım.Buna ek olarak arabanın altında bir ses geliyordu. Vızzz şeklinde. Neyse tamirciye götürdüm. Deposu pislenmiş dediler. Açtılar söktüler depoyu suyla temizledilerartı bi filrte gibi beyaz bi şey vardı ona hava tuttular. Depoda ki mazotuda tekrar bir elekten geçirip depoya koyup olayı bitirdiler. Ancak aradan geçen 4 gün sonrasında tekrar aynı ses gelmeye başladı.https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gifVızzzzz şeklinde.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

Buna ek olarak; son bir haftada sürekli sorunlar oluşmaya başladı. Mesela özellikle kullanım sırasında devir sait saati deniliyor sanırım o 3 bin ile 4 bin arasında olunca araç kendine kendine duruyor. (Yanlız kırmızı işaretli bölgeye çıkmıyorum.) Yani sanki araçta birden bişey atıyor öle hissediyorum ve araç yolda giderken duruyor.

Düzenleyen : Sheva

2. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    check lambası yanıyor mu?

3. Sheva

Sheva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Evet bugun yandı o. Gerçi bahsettiğim sorunlar 5-6 gündür ama ama check lambası bugun yandı sabah.

4. Misafir

Misafir Guest

Yakıtpompasında sorun var sanırım, o ses büyük bi ihtimalle pompadan geliyor ve yeterli basınca ulaşamıyor dolayısıyla araç stop ediyor..

5. Hamza YÜCEL

Hamza YÜCEL Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mazot fılıtresı de tıkanmıs olabılır degısmekte fayda var yakın zaman da degısmedıyse

6. Cengiz Yüksel

Cengiz Yüksel Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    forumda başka arkadaşların da başına gelmişti. arka koltuğun altında bulunan yakıt filtresinin tıkanmasındankaynaklanıyor büyük ihtimalle. açılıp temizlenirse problem düzelecektir.

7. accent2004

accent2004 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım benim başıma geldi enezden dönerkende yolda kaldım bu yüzden olay depodan mazotu çeken pompada ama seninki temizlenmiş belkide arızalıdır geçen 2 hafta önce yine başıma geldi temizlettim arka koltuğun alt tarafını söküp ordan depoya açılan yer var orada mazot pompası var ucundaki filtre tıkanıyor benim başıma 2-3 defa geldiği için ustam bana senin deponun boyası kalkıyor ve bunun yüzünden pompanın ucundaki filtreyi tıkıyor dedi ve deponun değişmesi gerektiğini söyledi ayrıca pompayı çıkarırken çok dikkat edin şamandıra ölçerken tems ettiği yer var orası çatlamış ve ibrem yakıtı göstermedi sonra usta bişiler yaptı iğneyle falan kurcaladı yerine getirdi düzeltti şimdi çalışıyor... neyse bir de bana dediki bazı modellerde bu depo sorunu gündeme geldi bana gelen bir jip vardı hyundai dedi onunda başına depo boyası kalkması meydana gelmiş değiştirmişler demekki senin araba dedi eski sahibi hiç servise götürmemiş dedi servise gidenler değiştirildi dedi arkadaşım sen en iiyisi bi pompana baktır veyapompanınucu yine tıkandı

8. accent2004

accent2004 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
  9. Çağrı

Çağrı Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    benimde başıma geldi. ama temizledik. şimdi yine ses yapıyor. açtık. temiz. neden yapıyor anlamadım. uzun yola felan çıkınca en az 90 km felan yapıyor. ısınıyor mu dur nedir?

10. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    tamir ettirebildin mi?

11. Halil KURT

Halil KURT Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    2,794
    Ad Soyad:
    Halil Kurt
    Yaşadığınız Şehir:
    54-SAKARYA
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Selam arkadaşlar aynı olay 2-3 gün önce benim başıma geldi..

Arabayı yeni almıştımSakarya danGiresun a yola çıktım yaklaşık 150 -200 km sonra stop etti. çalıştırp tekrar devam ettim. Bir müddet sonra tekrar sonra tekrar... 3. stopda yol yardımını aradım... Bana arkadan gelen bir ses olup olmadığını sordularben de bazen olduğunu söyledim.... Depodaki pisliğin pompayı tıkadığını söylediler....
    Neyse ben dura kalka Ordu'ya kadar attım kendimi servise girdim. Olayı ücretsiz halledeceklerini söylediler. Ben de depoyu temizlettirdim ayrıca (bu ücretli)
    Dediklerine göre Hyundai bu sorun için bir filtre geliştirmiş onu taktılar.. Stop etme sorunu halloldu... Şu an arabam hala serviste ama başka nedenlerden dolayı...

12. yalan55

yalan55 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    10
    hallettiğine sevindim.

13. Sheva

Sheva Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Öncelikle tüm arkadaşlara yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Dediğinizi gibi yakıt pompasının pisliğinden dolayı imiş benim sorunda..
    Tamirciye gittiğimde temizlendi. (hava tutularak) Hatta yakıt deposuda çıkarıldı oda suyla temizlendi. Şu an için sorun yok ancak sormak istdiğim bi kaç şey olacak.

Kullanılan euro dizel mazot zamanla bu araçların yakıt deposunda ki boyaları çıkardığı ve boyalarında yakıt pompasının ucunda ki eleği tıkadığı denildi. Hatta o parç çıkarıldığı zaman gri bıya boyası olur aynen öle bir boyanın tamamen eleği kapadığını gördüm. Bunun için iki çare söylendi bana.

Ya yakıt deposu değişecek ki bunun maliyeti ortalama 500 TL olduğu ya da yakıt depoasu çıkarılacak ortadan ikiye ayrılacak ve içünde ki kalan tüm boyalar tuz ruhu vs ile temizlenecek kazınacak. Bunun maliyeti ise 200 TL denildi.

Bende diyorum ki bir daha başımıza bu yönde bişey gelirse koltuğun altından usta yaparken nasıl olduğunu öğrendim ben mi yapsam acaba diyorum. Çok zor bir olay değil gibi yani. Yani temizlene temizlene bu boyada çıka çıka sonu gelecek besbelli.

14. hyundaı_era_06

hyundaı_era_06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Admire dizelde depo boyası ve bu ses sorunu var.Çoğunda bu sorun çıkıyor.Hiç bişey olmaz kazasız belasız kullanın dizelin keyfini çıkarın.eurodiesele devamhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley2.gif

15. BLUEVİSTA

BLUEVİSTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    dizel kullanan arkadaslar hep iyi yorumlar yazıp sorunun giderilecegini yazacaklardır buna pek kullak asma git uzerine koyacak paran var ise benzinli admire al veya era iyi suruşler!!!!+1

16. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    Benzinli kullanan bazılarıda saçma sapan yorum yazacaklar,hatta yazmışlar bile.bu yorumları okuma bile boşver kıskanılmak güzeldir....

17. BLUEVİSTA

BLUEVİSTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    traktor kullananı kıskansa kıskansa ciftciler kıskanırr sen bunun farkında degilsin daha yeni hasat nezman ciftci

18. hyundaı_era_06

Alınan Beğeniler:
    9
    Kıskanılmak gerçekten güzel,bol bol güldürüyor adamıhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

19. BLUEVİSTA

BLUEVİSTA Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    traktore binmekte guzel olsa gerek gercekten cok kıskanıyorum allahıımmhttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley36.gif

20. repsol

repsol Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    devir ekonomi devri arkadaşlar. traktör ? en son ne zaman dizel bi araca bindin arkadaşım? arkadaşın bi tata macerası olabilir ama doğru unuttum onları..

Bu Sayfayı Paylaş