Merhabalar arkadaşlar. Bugün İstanbul'a fena yağmur yağdı ve gittiğim güzergahta yol su altına kalmış nerden baksan 20-30 cm fazla suya gömülmüş bende mecbur geçmek zorunda kaldım 2-3 dk su içinde gittikten sonra debriyaj birden pamuk gibi oldu varla yok arası okadar yumuşadıki anlatamam işleyişinde yada performansta vs herhangi bir sorun yok aracın çok şaşırdım neyse eve geldim 3 saat sonra işe işe gitmek için aracıma bindim hala aynıydı debriyaj yumuşacıktı araştırdım ama hiç bir bilgi bulamadım genelde ıslanan baskı balata debriyaj vs sertleşir kuruyunca normale dönermiş ama ben mantık yürütmedim hala aynı yumuşacık debriyaj acaba neden ? Başımıza iş mi açtık? Araç Hyundai i20 1.2 MPİ Yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler
merhaba, suyun debriyaj sistemi ile hiç bir bağlantısı yok. şanzıman üzerideki çatal yağsızlıktan zorlanıyorsa o rahatlamış olabilir. tabii aracınız çok yüksek km'de ise...
Bugün normale döndü eskisinden bi tık daha sertleşti yanlız tam olarak nedenini anlasam wd 40 sıkıcam oraya tam olarak nerde acaba bu çatal
WD 40 sıktım debriyajda bi fark olması ama vitesler pamuk gibi oldu parmakla attırıyorum ilerde daha sertkeşmesse iyi