arkadaşlar merhaba bende 2006 getz var yağmurlu havalardan sonra merkezi kilid arıza yapıyor sol ön hariç diger kapılar açılmıyor. bir kaç gün sonra tekrar düzeliyor bir kaç yere sordum çok masraf olur dediler sizce sorun nedir.
Çok masraf olacak kısım yağmurda ıslanan bir klemens yada bant ile sarılmış ek yerinin islanmasidir. Arayıp bulmak zor olur ama basit bir sorun olsa gerek diye düşünüyorum. Işin içinden cikamazsaniz sadece klit işleri ile uğraşan bir ustaya gidebilirsiniz. HTC Sensation Z710e cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
kesinlikle ve kesinlikle elektrikçiye gitmeyin işinin ehli bir kilitçiye gidin adam akıllı yaparsa hakkını alsın tabi ama bu devirde ustalar adamı usta eder.
izmirde işin ehli kilitci bulmak önemli olan bakalım bir kaç gün geçsin düzelecekmi onu bekliyorum ama haftaya izmire gidecem ozaman gösterecem
Yağmuru bilmem ama benim araba arada Sol ön kapı dışındakiler hariç diğer kapılar bazen açılıyor, bazende açılmıyordu. Oto Elektrikçiye gittim Sol ön kapı kilidinin içinde diğer kapıları kontrol eden kontaklar varmış. Genellikle buradan arıza yaptığını yenisinin pahalı olduğunu 300-350 tl gibi bir rakam söyledi. ama orada bir yere kablo çekerek problemi giderdi (20 TL) Yenisini almaya değmez dedi. Şu an problemsiz kullanabiliyorum.
biraz eliniz yatkınsa sol ön kapı iç döşemesini kenar vida ve klipslerinden çıkarıp, merkezi kilidin bağlı olduğu sürücü tarafı kapı kilit mekanizmasını tekrar izole edebilirsiniz. Merkezi kapı kilit aktüatörü şu resimdeki parça onu saç kurutma makinesiyle güzelce kurutun su girebilecek yerlerini bant makaron hortum vs. ile kapatın ön sol cam fitili ve kapı fitilini kontrol edin içeriye bol miktarda su alıyor olabilir kapı altı su tahliye deliği tıkanmış suyu dışarı atamıyor olabilir bir daha sıkıntı yapmasın. üstteki bu parça alttaki şu parçaya tel ile bağlıdır kapı kulpunun tam ortasında bir küçük kare kapak var oradan sökülüyor olmalı benimkini kaportacı kapıyı düzeltirken sökmüş tornavida izi var çünki parça ebay da bile 125 dolar civarında geliyor kargosu ile birlikte dolayısıyla 200-300 liraya verirlerse buradan alınıp değiştirilebilirde Front Left Hand Door Lock Actuator to Fit Hyundai Getz | eBay
bu ön kapı kilit ayar mekanizması, yaşadığınız yer BURSA... Aslında oto sanayi gelişmişdir diye düşündüm yokmudur ki ? Bi servisleri arayarak fiyat sorun isterseniz... Yada arkadaşların dediği gibi oto elektrikçi değilde, kapı kilitleriyle uğraşanlar işin biraz daha fazla duayeni..
Soganlinin orda eski hayvan pazarinda bit pazari kuruluyo Orda vardir servsilere gerek yok Ayrica besyoldada vardir ucuza. Kendiniz takabilirsiniz ugrasamazsaniz tek ben yardimci olabilirim Yanma odasından gönderildi.