Merhabalar 2024 model style model bayonda yağmurlu havada yağmur sensörü kararsız çalışıyor gibi. Bazen camda çok az damlacık varken siliyor, bazen nerdeyse yol görünmeyecek hale geliyor ama silecek çalışmıyor. Silecek hızını ayarlamada da saçmalıyor gibi geliyor bana. Genel olarak böyle mi yoksa benim araçta mı bir sorun var? Birde koldan Oto moda alıyorum birde kol üzerinde ayar var onun tam olarak ne işe yaradığını çözemedim. Damlacık hassasiyet ayar mı yoksa silecek hızı mı bir bilen var mı ?
Merhaba. Auto modundayken o bahsettiğiniz kol üzerindeki ayar auto modunun hızını belirliyor. Yani sensör yağmur algılarsa ne sıklıkla çalışacağını belirliyor. mesela çok yağmurlu hava o ayarı arttırmalısınız ki hızlı hızlı silsin. az yağmurda da düşüreceksiniz. bu dediklerim hep auto konumundayken geçerli.
hocam bende sizin gibi düşündüm çok yağmur az yağmurda ayarladım ama hep kafasına göre takıldı. Sağnak yağış varken o ayarı en üste aldım ama silecek çalışmadı manuel müdahale ettim. En düşük ayarda çok az yağmur yağarken çılgınlar gibi silecek çalıştığı oldu.