Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yağlanmış Hava Filtresi (yumurta 1,3)

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda efendy06 tarafından 23 Mayıs 2016 tarihinde açılan konu

1. efendy06

efendy06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Murat ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Accent Yumurta 1.3 (1994-2000) X3
    İki gündür tekleme yapan yığılan aracımı bu gün izinli olunca sabah çalıştırmadan söktüm hava filtre kapağını, filtre resmen yağ içinde, sadece 2 adet tokai çakmak kadar yer kuru kalmış, kalan kısımlar motor yağına bulanmıştı. Söktüm, hatta karbüratörün üzerine kadar ne varsa söktüm, hepsi yağlıydı. Yağ miktarı biraz fazla olmuştu. Ancak nereden hava filtresine yağ bastığını anlayamadım. Söktüğüm bütün parçaları balata spreyi ile temizledim, hava filtresinin yenisini taktım, toparladım, araba düzene girdi. Ancak anlamadığım 2 husus var;

1- Yağ miktarı 0,5 lt kadar fazlaydı, ama bu yağ hava filtresine nereden gitti, onu anlamadım.
    2- Hava filtresi değişmeden önce 1500 d/d rölanti ile çalışan aracım, hava filtresi değişimi sonrasında 900 d/d rölantiye indi otomatik, ilk gaz yemede hafiften tekleme yapıyor, bu rölantiyi 1100 d/d'ye falan çekmek lazım, nasıl yapılabilir?

2. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    araç kaç binde motor bitikse havalandırmadan karbüratöre yağı verebilir veya havalandırma hortumunun külbütör kapağınla birleştiği yer var o hortumun orada bi rekor var o da bozuk olabilir o yağ havalandırma borusundan gelir o boru karbüratörün üzerindeki kep varya onun bi çıkıntısı var öne bakan o çıkıntıya boru bağlı ordan verir yağı

3. efendy06

efendy06 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    37
    Ad Soyad:
    Murat ŞAHİN
    Yaşadığınız Şehir:
    6-ANKARA
    Araç Modeli:
    Araç 175 bin km'de, ancak motor yağı yarım litre fazla koyulmuş. Tofaşlarda falan yağ fazla olunca yapıyordu filtre yağlamayı ancak accentte durum nedir bilemedim.

4. gogo17

gogo17 Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    2,669
    Ad Soyad:
    İlkay
    Yaşadığınız Şehir:
    17-ÇANAKKALE
    Araç Modeli:
    o zaman fazla yağdan olmuştur o kepi sök boruyu çıkar balata spreyi ile temizle yeni filitre alıp tak fazla yağ karbüratörün içinden pistonlara gitmiştir oda bujileri yağlamıştır tekleme yapmıştır

Bu Sayfayı Paylaş