Merhaba arkadaşlar.Dün yağına bir bakayım dedim gözle görülür bir azalma vardı.arabamı sadece şehir içi kullanıyorum ve ayda 550 km yol yapıyorum bunun azalmaya etkisi varmı?
kardeş arabanın kilometresi kaç binde 1200 kilometrede 1 litre yağ eksiltme çok fazla bi yerden kaçırma falan yapmıyorsa sekman istiyo olabilir arabanız
motor yağını kontrol ederken motoru stop edip hemen yağına baktıysanız yağ henüz kartere çökmemiştir ondan dolayı az gelmiştir size
bu accent milenyum ve admirelerin huyu sanırım yağ eksiltme olayı 10.000 kmde 1.5 litre yağ eksiltiyor bizim 1.3 admire artık alıstık haftada bir bakıorum baktım azalmıs 20/50 yağı koyuyorum kalın gelio heralde eksiltmeyi azaltıo
Çağlar ın dediği gibi admire larda kronik bu sorun..yağ inceldikçe daha eksiltmeye başlıyor.misal benim yağ değişimim için henüz 2500 km vardı.ancak hem yağ hem de su eksiltmeye başladı araç.yağ değişimi yapıldı tıkır tıkır şimdi..
Bu Yağ Eksiltme Kronik Sorun Mu Abartmayın Arkadaşlar Her Ne Olsa Kronik Deyip Çıkıyorsunuz Bi Yerlerde Arıza Vardır Veya Motor Ömrü Azalmıştır
bir tavsiyede bulunayım yağ değişiminden hemen sonra bor kullanın faydasını görürsünüz 1-YAKIT TASARRUFU:%5-20 ARASI 2-PERFORMANS (MOTOR GÜCÜ):%5-9 ARASI 3-YAĞ ÖMRÜNÜN %100 ARTMASI 4-PARÇA ÖMRÜNÜN %100 ARTMASI 5-EKSOZ CO2(KARBONDİOKSİT) ORANININ %15 AZALMASI 6-RAHATSIZ EDEN SESLERİN AZALMASI 7-HARARETİN ÖNLENMESİ 8-YAĞ EKSİLTMENİN AZALMASI 9-KAYIP ENERJİNİN KAZANIMA DÖNÜŞMESİ
olur böyle seyler :RpS_biggrin: yag kacirma zamanla her arabada oluyor, dizellerde yüksek basincdan daha cok görülüyor. kaucuk/lastik contalari esnek tutan elastomer additiv iceren mobil1 0w-40 tam sentetik ve benzeri motor yaglarindan kullanmak lazim.