Merhaba arkadaşlar. Bugun araci calistirdiğimda 1 kere mars alir gibi oldu. Sonrasinda hic calismadi. Sadece Mars dinomosu calisiyo. Yağina baktim hiç kalmamis yeni yag eklesem gecer mi? Sorun yagdan midir? Cevap ve ilgileriniz icin simdiden sagolun.
motor sıkmıs olabilir yagsızlıktan krank kasnagını anahtar yardımı ile cevirin gıcırtı veya takılma olursa motor sıkmıstır eger ki yoksa yag koyun yine aynı işlemi yapın.
yağ bittiyse silindirlerdende tamamen aşağı süzüldüyse kompresyon yapmaz bizim bu motorlar çalışmaz yağ doldurunca düzelir ama yağsız döndürülen motor biraz silindir yüzeyi çizilmeleri yapmış olabilir. Çalışıp çekiyorsa daha kullanılır o motor.
boyle bir durumda koruyucu yag katkisi is gorebilir sanirim. bor nano diye birsey var, tavsiye ederim.
öncelikle geçmiş olsun. ilk olarak araç neden bu kadar yağ eksiltti onu bulmak gerekli sonrasında bu kadar eksiltirken ışık yanması gerekliydi onu kontrol ettirilmeli. ışkta yanıyorsa az biraz daha dikkatli olmak gerek. yağsız olarak ne kadar kullandıgınıza göre durum değişir. şu duruma göre motoru kitlememişsiniz ama sağlam bir darbe almış bana göre. yağı tamamladıktan sonra sık sık kontrol edin bence aracı ne olur ne olmaz.
1 lt. opet marka yağ ekledik araçta sorun görünmüyor. yağ çubuğuna baktım ortada görünüyor. 15km. civarı kullandım. eskiden subaplardan ses geliyordu şıkşıkşık tarzında. tamirciye sordum yağı değiş sorun gider dedi. bu olaydan sonra yağ ekleyince ses de kesildi.