Aracimda yağ yakma var fakat şöyle bi durum var sekmanlardan olduğunu düşünmüyorum çünkü motor yağ kapağını kaldırdığımda içeriye doğru vakum yağ kapağını içeri çekiyor bu yağ yakma silindir kapak contasından kaynaklanabilir mi cunku egzoz manifoldunun altina baktığımda yağ kaçağı mevcut acaba contadan yanma odasına yağ kaçırma ihtimali varmı
Aracinizin yağ yaktığı kanısına nasıl vardınız? Aracınızda yağ eksiltme ve mavi duman var mı? Bujilerinizi söküp kontrol ettiniz mi ? SM-J400F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Eksiltme mi, yakma mı var? Kaç km de kaç LT eksiltiyor? Sağlıklı motor, yazdığınız gibi yağ kapağını hafif vakumlar. Kompresyon kaçağı, fazla olursa, motor içinde ki basınç kapağı fırlatır. Eski usul yöntemle, 1 dk kadar 2000/2500 devirde gaza basılı tutup, egzozdan duman atma varmı kontrol edin. Hafiften de olsa varsa, segman, subap lastikleri yâda conta olabilir. Hangisinden olduğunun da tespiti mümkün. Iyi bir usta, nokta tespit yapar. Sizin araçta ki eksiltme, manifolda doğru sızıntı yapan contadan olma ihtimali daha yüksek gibi. SM-A920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mavi duman attığında bu kanıya vardım vakat kompresyon var kapağı içine çekiyor firlatma egzoz manifoldunun altia baktığımda silindir kapak contasindan aşağı yağlanmış şekilde acaba contadan mi iceri iceri kaçırıyor yağı diye düşündüm
Araç yağ eksiltiyor mavi duman atınca yağ yaktığindan şüphelendim ama komresyon olan motor kapağı firlatmiyor motorun etrafına bakınca egzoz manifoldunun altindan silindir kapak contasindan aşağı doğru yağlanmıs olduğunu gördüm conta içeri kacirma durumu olabilir mi diye düşündüm çünkü sekmanlardan olsa komresyon olmaz kapağı fırlatır
Dediginiz gibi hem silindir icine hem kapak disina yağ sızması icin conta yanmasını bırakın kapağın gonyesinin de bozulmuş olması gerekir ki ciddi bir durum . Siz bujilerinizi de soğutma suyunuzu da kontrol edin. SM-J400F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi