herkese merhaba ilk önce kendimi tanıtayım benim adım ahmet bende hyundai ailesine yeni katıldım geçen hafta hyundai accent 1996 gls gazlı otomobil aldım araba iyi yalnız sadece motorda problem var gibi yağ yakıyor ve aşırı mavi renkte duman atıyor ilk önce bir tamirciye gittim dedi ki yağını değiştirelim ondan sonra bakalım ne kadar yakacak hatta bir sıvı ile motoru yıkadı yaklaşık bu şekilde 20 dakika araba çalıştı ondan sonra mobile 1 süper tam sentetik yağ koydu ayrıca motor çalışırken süpablardan ses geliyor.... yağı koyduktan sonra baktım duman miktarı daha da çoğaldı tanıdığım tamirciye gittim durumu anlattım hemen dediki yarı sentetik yağ koyacaz senin motor baya gittiği için (340000) tam sentetik yağ gitmez o sadece yeni nesil motorlar için.kompresyonu ölçtü 13 çıktı dediki çok güzel ayrıca motor da problem görünmüyor çok iyi çalışıyor sadece sipblar da problem görünüyor ses yapıyorlar dedi ki biraz git ve sık sık yağını kontrol et çok eksilirse muhtemelen üst kapak açılacak sipoblar ve lastikler değişmesi gerekecek onun için ben çok öyle büyük problem olduğunu zanetmiyorum. sizce motorcu ustalarımız var ise bu konuda fikirlerini almak istiyorum ......... teşekkürler.....
Motorcu arkadasim aynisini banada soyledi benim aracimda 96 1.5 gls ust kapak contasindaki terleme artik sizintiya dondu ust kapak contasini takim olarak aldim 60 tl ye degisecez sibop lastikleride bu takimin icindeymis yapinca sonucu buraya yazarim GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
arkadaslar arabanin yag yakmasinin sebebi yag segmanlarindan kaynaklaniyordu en sonunda motoru acmak zorunda kaldim cunku yag yakmasi 150 km de 1 litreye cikinca motor kapagini actik ve segmanlari gorduk onlari degirstirdim motor kapagini olcturdum normal conta monifolt vs derken gerekli parcalri degistirdikten sonra motor canavar oldu yag yakma sorunu bu seklide cozuldu herkesin aklinda bulunsun yag yakan arabada kompresyon olcu degerleri kaale alinmamasi lazimmis cunku ben olctrunce kompresyon 14 yani 140 cikti buda super anlamina geliyor ama ona aldanmamak lazimmis cunku kompresyon segmanlari ile yag segmanlari ayridir cok feci duman atiyordu arkadan yag ama simdi oyle sorunum kalmadi not: klavyem turkce olmadigi icin turkce karakterleri yazamiyorum
ben yurtdisinda oldugum icin ve orda yaptirdigim icin verecegim rakam turkiyeyi baglamiyor iscilik parca hersy dahil 300 usd ........