Arkadaşlar aracımı alalı 10 ay oldu ve araç devamlı bir yağ eksiltme dururmu var kaçırma yok ustaya göre yakmada yok ustanın demesi devirsiz kullanma havaların sıcak olması vs. diyor size göre ne yapmam gerekiyor 10.000 lik yağ 5000 olmuş arabada yağ kalmamış gittik eklettik bu sabah ama bu iş beni sıkmaya başladı.. ( yağ markası : Castrol magmatec 10 -40 )
Günaydın. Aracınızda eskiden hangi yağı kullanıyordunuz? Araç sürekli olarak ynı marka yağı uzunca süre kullandıktan sonra, yağ markasını değiştirdiğinizde bu tür sorunlarla karşılaşılır. Eski yağınızın oluşturduğu faydalı kurumlar, yeni yağ markanızdaki bileşenler ile yakılarak yeni kurumların oluşması neticesinde ilk bir iki yağ değişiminde bu sorunu yaşarsınız. Ancak bu söylediklerim tabiki, sağlıklı bir motor için geçerlidir. Devirsiz, yani düşük devirlerde kullanmak yağ yakmaya neden değildir. Aksine sürekli devirli kullanıyorsanız aracınız yağ yakar. Düzenleyen : tolgakmg
işin gerçeği belli başlı bir yağ markam yok her değişimde farklı bir yağ elf bp casrol en son yağ değişiminde castrol kullandım ve hepsindede aynı 5000 km de 1 litre eksiltme var hava sıcaklığı 50 nin üzerine çıkıyor ustaya daha kalın yağ koyalım dediğimde olmaz 10 - 40 tan başkası olmaz diyor
Aracınız ekzosdan az dahi olsa mavi bir dumanı devamlı atıyorsa, motor segmanları ile ilgili sorun olabilir ( segman Kırık, çizik, nadirde olsa piston çiziği.) 10*40 sentetik yağ değişim, 10000 km de birdir. Ortalama 300-600Gr yag eksilmesi kabul edilebilir değerlerdir. Fazlası risk teşkil etmeye başlar. conta, keçe, lastik arası yağ kaçakları yok ise aracınızın motoruna yarım motor atmanız gerekecektir. Bu işide iyi bi servis /Özel servis/motor ustasında yaptırınız. Usta var ustacık var. 94 yukarısı benzinli tüm hyundai accent modellerinde yarım motor atılabiliyor. MAliyeti uçlarda değil.
Yağ durup dururken eksilmez, muhakkak bir etken olması gerekir..Sebep olarak... 1 - Yağ yakma Egzosttan mavi duman çıkma şeklinde kendini belli eder, motoru yüksek devirlerde çalıştırıp egzosttan çıkan duman gözle takip edilir 2 - Kaçak Motorun aşırı kirlenmesi ve park halinde iken altına yağ akıtması şeklinde belli olur. Motor yıkatılarak gözleyağ kaçağı tespiti yapılır 3 -Aşırı sıcakta buharlaşma Kullanılan yağın uygun olmadığı durumlarda meydana gelir, daha kalın bir yağ kullanılır. İfadenize göre burada tek ihtimal "aşırı sıcaktan buharlaşma" bu şartlarda daha kalın olan mineral yağ kullanmanız ihtimali kalıyor, aracınızda turbo olmadığına göre bu durumda size 20W/50 yağ öneriyorum, ömrü kısa (3.500 - 4000km) olmasına karşılık daha ucuz bir yağ çeşididir, ayrıca ..W/50 olması daha yüksek dış hava sıcaklığına dayanır anlamına gelir...Bu arada yukardaki ihtimalleride tekrardan gözden geçirmenizi tavsiye ederim.
motoru açtırmak hiçte işime gelmiyor ama bu yağ olayı çok canımı sıkıyor devamlı farklı yağ kullanmam etkilermi bilemem katkı attıracam aracımı pek şehir içinde kullanmam genelde uzun yol memlekete gider gelirken motor aksamı olarak tıkı yok batmandaki ustalara güvenmiyorum zaten samsunda ustama gösterecem bu gün sanayiye gidem katkı olarak ne kullanabilirim tavsiye edebileceğiniz bir şey varmı birde yağın üzerinde hiç bir katkı maddesi kullanmayınız ibaresi var bir etkisi olurmu
Burada'ki ifadenize göre görünen sebep benim mesajımdaki 3. maddeden kaynaklanan bir sebep, katkıların yağın eksilmesini yada korunmasınısağlayan ürünler değildir, faydası olacağını sanmıyorum...
batmanda evet çıkıyor resmiyette ne kadar gösterilmesede gölgede 50 güneşin altında yumurtapişir ) aracın içindeki termometre 60 gösterior güneş görmesin tavan yapıyor
Coşkun hocaya katılıyorum. Mekanik bir sorun yok ise iklim gereği, yağ kalınlığını değiştirmek çözüm olacaktır. Ancak 20*50 kullandığında kesinlikle yağ değişimini 5000 km de sınırlaman gerekecek.5000 km altında devamlı yağ değişimi yapman gerekir.
ustaklardan aynı yağ markası kullanılmasını duymuştum, fakat nedeni hususunda tam bir açıklama alamamıştım. teşekkürler.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif Düzenleyen : H.SAHİN
Servise gittim maksat laf olsun diye dedim yağ eksiltiyor genel olarak baktı usta motorun durumu çok iyi böyle bir takım bişeler anlattı vs. sadece üst kapak contası veya keçelerdense 600 tl eğer başka bir problem varsa 2000 2500 tl arası değişir dedi motorun sıfır ne ki dedim 2500 istiyorsun alttarafı parçalık iş açtırmadım motoru artık samsuna kaldı açtırcaz kutuyu söylicekler kötüyü )) (bu arada motorun sıfırı 75000 tl )
demek castrol MAGMAtechttps://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley32.gif
O servis ustasın ateşi olup olmadığını sordunmu ? dostum yağ yakan bir araca illa tam motor atmak mı gerekirmiş. ? 2-3 keçe ve contaya 600 TL mi alınırmış . vay vay vay..