Merhaba Arkadaşlar; 1998 Model 1.3 Lx 119.200 km aracımın (Benzin-Lpg) yağ değişim zamanı geldi. Yağ için tavsiyesi edebileceğiniz numara ve marka nedir. Benim aklımda Castrol 10/40 var ama forumda biraz dolaşınca başka marka ve numaraları da görünce ikilemde kaldım. Bir de forumlarda enjektör temizleyicisi ve bor katkı maddesi gibi ürünler var kullanmamın bir faydası veya zararı var mıdır. Teşekkürler.
Castrol magnatec 10w-40 kullanabilirsiniz, başka marka ve vizkozitedeki yağları görünce kafanızın karışma sebebi üyelerimizin bazılarının yağ değişimi gibi çok basit bir işlem için forumda lüzum olmadığı halde arama yapmadan konu açmalarından kaynaklıdır Motor yağı seçiminde otomobilin üreticisi ve otomobilin üretildiği sene önemli iken ekseriye olarak kullanım şekli ve iklim şartları gibi durumlar da gözönüne alındığından kullanma kılavuzunuzda belirtilmiş olan bununla ilgili ILSAC ve API standartında ancak 5w-30 yada 10w-30 gibi başka bir vizkozite motor yağı da kullanabilirsiniz. Bor power motorsilk gibi herhangi bir motor yağı katkı maddesi kullanmanız hyundai ve motor yağı üreticileri tarafından kesinlikle önerilmemektedir. Enjektörlerinizde problem yok ise enjektör temizleyici kullanmanıza da gerek yok. Eğer enjektör probleminiz var ise bununla ilgili forumda mevcut konular var.
http://applications.castrol.com/oil...)&modelType=accent-pony-excel-1-3-(1995-1998) Kalitesine göre sıralama link üzerinde istediğini koyabilirsin Weiter yazan yere bas liste değişir.
aynı sitenin türkçesi. http://applications.castrol.com/oil...&modelType=accent-pony-excel-1-5i-(1999-1999)
Ben özellikle Alman sitesini öneriyorum Türkiye genelde Almanların 3. önerdiğini ilk tercih olarak öneriyor.
iyi de Almanya ile türkiyenin iklimi aynı değil, ayrıca başka birçok faktör daha var aynı olmayan. madem castrol firmasına güveniyorsanız Türkiye sitesinin tavsiye ettiği yağa bakmalısınız.
Sizin Erzuruma gitme ihtimaliniz yada yaşama ihtimaliniz yok mu? Erzurum için sitede farklı bir yağ önerilmiyor. Almanya iklim olarak Türkiye ikliminden çok farklı mı? Türkiyede içpiyasaya çak gitsin kar politikasıyla hareket ediliyor. Almanlar en iyi yağdan en düşük GTX serisine kadar sıralama yapmış ve bunlar tek tek araçlarda denenmiştir emin ol.
emin ol dediğiniz şey benim mesleğim, zaten ne olduğunu biliyorum, yağ işinde sadece sıcaklık önemli değildir, satın aldığınız yakıtın içindeki kirlilik, taktığınız filtrelerin kalitesi ve tipi gibi birçok değişken var. örneğin Rusyada satılan yakıt bazı bölgelerde kirlidir, bazı üreticiler bu kirliliğe göre kullanılan motor yağının değiştirilmesini istiyor. Castrol'e güvenmek kişisel bir şeydir, güvenmeyebilirsiniz. ama Almanyadakine güvenip Türkiyedekilerin "çak gitsin" olarak çalıştıklarını söylemek çelişkili. o zaman türkiyede satılan castrol bidonlarının içindeki yağa neden güveniyorsunuz? belki başka birşey koyuyorlardır?
Onu analizle kontrol ettirebilirsiniz onu yapmak yemez. Benim aracıma kitapçıkta 0 30 castrol yağ önerilmekte ama servis 5 30 castrol yağ etiketi basmış. Almanya kitapçıktaki gibi 0 30 olanı birinci tercih 5 30 olanı ikinci tercih olarak önermiş. Şibdi ben neden maksimum coruması olan 0 30 yağı kullanamıyorum? Bu durumu aynen Kia genel merkezine ilettim Erzuruma gitmeyelimmi dedim. Ayrıca Castrolun Alman ve Türkiye sitelerinin farklı olduğunuda Castrol genel merkezine ilettim güncelliycez falan dediler bir yenilik oldu sitede bu yenilik Almanya sitesinde de oldu ama yağ önerileri değişmedi. Castrol markaya güveniyorum ve herzaman tercihim ve önerimdir.
Herkese teşekkürler. İşin ilginç yanı aracımla ilgili bilgileri yazdığım zaman castrol edge 5-40 çıkıyor önceki yağ değişiminde 10-40 koyulmuştu. Aracım önceki sahibi de mobil 10-40 ile değiştirdiğini söylemişti.
Ben Wolsvagenin ozel servisinde bir arkadasin motorunu yaptirirken duvarda araclarin markasina gore yag oranlari diye bir pano gormustum.hyundai de mobil 10 40 yaziyordu.sordum herkes castrol kullanir ama hyundai araca en uygununu fabrika mobil tavsiye ediyor dedi. Hyundai ozel servise gittim yag degisimine o da castrolden sasma sakin dedi.yani tercihe gore farklilik gösteriyor. Bende bu konuda kesin bir sey diyeni gormedim
Özel servislerin dediklerini boşverin onlar hangi firma ile anlaşmışlarsa ve hangi firmadan ucuz alıyorlarsa onun en iyisi olduğunu iddia ederler. Samsun'da bana Opet'in yağının Mobil ve Castrol'den daha iyi olduğunu, Bugatti'den Maserati'ye, Ferrari'den Lamborghini'ye kadar bir çok spor arabada Opet yağ kullanıldığını söyleyen özel servis gördüm ben O iddiasından üç ay sonra daha görmedim ama kapandı gitti ))