herkese merhaba akşamdan aracımı evin önüne düz bir sokağa parkettim sabahda kontağı çalıştırıp yürüdüm lambaların hepsi sönüktü. sonra hemen az gidip sola döndüm dar bir sokak ve yokuş aşağı. yavaş yavaş inerken aracım çukurlardan geçerken kırmızı yağ lambası yanıp söndü her çukurda ve bu olay belki milisaniyelik çukura girip çıkmamla kesiliyordu ışık. 5 kere falan oldu daha sonra benzinliğe gittim vs. rampa tırmandım 80 km yol yaptım sabahtan her hangi bir sıkıntı yok sadece o an öyle birşey oldu. aracın filtresi o an yağ çekemediği için mi yanmış olabilir yoksa arızamı var. bilen eden var mı yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim. bu arada yağ çubuğunada baktım yağda eksik değil..
şuan işteyim... işin kötü tarafı yarın sabah 8 de işten çıkıp istanbuldan balıkesire gitmem lazım vakit kaybetmeden benzinciden yağ alıp ekleyip üstüne ( tam bile olsa ) yola çıksam yolda sorun çıkartırmı sizce ? sabah bu olaydan sonra esenlerden silivriye geldim 80km yol yaptım ışık bir daha hiç yanmadı. yarın bi 400 km daha gitse memlekette yaptırırım herşeyini.. ne dersiniz ??
Benim ilk aklıma gelen müşür oldu ama eğer yağ pompasında fılan sorun varsa motor kilitler. Yağı değişeli ne kadar km oldu?
yağ seviyesini maksimum seviye olarak belirtilen seviyenin üstüne çıkartmayın, zarar verir. bunun yerine maksimum seviyeye kadar yağ ekledikten sonra çok yüksek devir çevirmeden aracı sürebilirsiniz, unutmayın motor en çok yüksek devirde yağlama sıkıntısı çeker.
Dik iniş ve rampalarda bu durum normal, birde dik rampadan aşağı inerken çukurdan geçtiyseniz motorun içindeki yağ basıncı anlık olarak farklılık gösterebilir, düz bir zeminde yağ seviyesi normal ise endişe etmenize gerek yok, zaten yağlama ile ilgili bir sıkıntı olsa yağ lambası mutlaka yanar, bu arada yağ lambasını test etme şansınızda olmuş.... Tapatalk For Windows Phone
yağ değişimi 5000km oldu henüz bende bu hafta değiştirmeyi düşünüyordum ne yalan diyeyim 1 hafta izin ayarladım istanbulda sanayide sıra beklemektense memlekette gider 30 dkda hallederim diyordum gitmeden 1 gün önce böle birşey oldu .. teşekkür ederim yorumlarınız için, içim rahatladı.. acil bir durum yok ama yinede bakıma bir an önce sokmakta fayda var... @Halil5759 sizin dediğinizden başka birşey gelmedi en baştan beri yokuş aşağı çukurlara girdim dedim ya göstergede sıkıntı var yada dediğiniz olay...