Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yağ lambası

'Teknik Sorunlar ve Çözümleri' forumunda i_zec tarafından 6 Aralık 2011 tarihinde açılan konu

1. i_zec

i_zec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Arkadaşlar günaydın , bugun sabah gelirken yolu yarılamışken trafik yogunlastı ve durdum .bir de baktım kı yağ lambası yanıyor.Ama arabada yağ var onu da biliyorum.daha 3000 km oldu .kontrol de etmiştim.çalışmada felan bi anormallık yok sonra kalkam için hafif gaz verdiğimde söndü.tekrar durup rolantide çalışmaya devam ederken tekrar yandı.kısacası ronaltıde hep yanıyo gaz verınce lamba sonuyo.Başına boyle bişi gelen var mı acaba?tecrubelerı paylaşırsa sevınırım...

2. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,970
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    yağ basıncı düşmüşse yapar, filtre tıkalı yada yağ pompası sorunlu. Tabii yağ seviyesi doğru, müşir sağlam ise.

3. i_zec

i_zec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    teşekkürler..anlaşılan yağ filtesinden başlamak gerekecek...

4. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    eski model araçlarda sıkça karşılaşılan birşey, yağ konusu çok ciddi, mümkünse hemen yağ pompası ve filtresine baktırın.
    bir yakınımın renosunun motoru kol çıkardı, yatak sardı. motor söküldüğünde yağ pompasının içinde üstübü bulundu. önemli bir konu.

5. i_zec

i_zec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    haklısınız .. anladığım kadarı ile bu olayın müşür le bi alakası yok .boşu boşuna müşürü değiştirmeyelim bide...

6. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    müşür en ucuz olarak kontrol edilip değiştirilebilecek bir parça, müşürden başlamak mantıklı bence.

7. i_zec

i_zec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    anladım, o zaman ilk olarak müşür ve yağ filtresini değiştirmekle başlayalım işe...

8. sonatım51

sonatım51 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    691
    Ad Soyad:
    erkan açıkgöz
    Yaşadığınız Şehir:
    9-AYDIN
    Araç Modeli:
    Sonata (1995-1998) Y3
    yağ lambası yanmadığı halde yağ pompası yeterli yağlama yapmadığı için yatak sardı . krank ı da yedi subablar sağlam kalmış piston sekman komple motoru yeniledik .motor rektefiye oldu çıktı .onun yağ ve yağ pompası ÇOK önemli zaman kaybetmeden ne gereliyorsa baktırın bence . çok basit ve ucuza mal edebileceğimiz arızalar basımıza büyük dertler açabiliyor

9. i_zec

i_zec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    bugun gittim sanayi ye arkadaslar , sorun müşürdeymiş,müşürün değişmesi ile sorun çözüldü . tabi bu arada yağ ve filtreside değişti . ama filtrenin değişmesi bişey farkettirmedi .

10. emre1789

emre1789 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    emre karagöz
    eski bir konuyu hortlatmış olucamama , bende de buna benzer bir sorun var. ustaya sordum. eski dena raba 20 50 yağ kullanıyormuş anlaşılan biz 10 40 koyduk ince geldi bir zararı olmaz dedi. ama motor ısınınca rolantiye düştüğünde yağ lambası yanıyo. 3000 devir civarında sönüyo. böyle birşey olması mümkün mü yoksa parçaları alıp değiştirteyim mi ?

11. i_zec

i_zec Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    merhaba,burada soyle bı mantık var .motor iyice ısınınca yağ da iyice incelmıs oluyo .Yağ inceldiği için de yağ basılcı dusuyo . Yağ basıncının dusmesı ıle da yağ lambası yanmaya baslıyo.Bu durumda sorunlu parcalar sunlar olabılır.
    Yağ Pompası.
    Müşür.
    Yağ Filtresi.

Bence değiştirmeye en ucuz parçadan başlayın . Filtre(5-10TL) veye Müşür (15-20 TL) ile.Yağ pompası sorunu olup olmadıgını da en basıtınden soyle kontrol edebilirsiniz.Araç çalışırken Yağ kapağını açıp bakın, kapaktan yağ atıyosa veya içeri baktıgınızda yağlamınn yapıldıgını goruyorsanız ,yağ ekzantırın mılıne kadar cıkıyo demektır.demekkı pompa gorevını yapıyo .

Insallah cok sorun acmaz..kolay gelsın ...

12. emre1789

emre1789 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    emre karagöz
    verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
    usta yağ değişiminde filtreyi değiştirdi. demekki sırada müşür var. ***Yasaklı*** dan yağ pompası da almıştım. en güzeli gidip değiştirtcem en olmadı içim rahat etsin. ustanın lafıyla nerdeyse 2000 i geçtim. usta da maşallah yılların birikimlisi biri. ama ne yalan söyleyim içim içimi yemiyor değil.

13. emre1789

emre1789 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    12
    Ad Soyad:
    emre karagöz
    arkadaşlar bende arabayı servise verdim. yatakta kaçak çıktı. yataklar aşındığından kaçırma yapıyormuş. o yüzden de yağ kaybı söz konusu. basınç veremediği içinde lambayı yakıyor. allahtan az bir masraf ile kurtardık. onların yanı sıra, yağ pompası müşür vs ne warsa değiştirtiyorum. pazartesi alıcam aracı. hayırlısıyla kazasız belasız devam yollara sonra.

Bu Sayfayı Paylaş