Merhaba arkadaşlar, dün ve bugün uzun yol yaptıktan sonra eve dönüş yolunda manisa rampalarından inerken frene bastığımda yağ lambası yandı freni bıraktım söndü sonra tekrar fren yaptım yine yandı bıraktım yine söndü bu şekilde yaklaşık 5-6 kez yandı. Şehir içine girdiğimde ise bir daha yağ lambası yanmadı. Bu tarz bir durumla karşılaşan oldu mu? Yorum ve önerilerinizi rica ederim. Ek bilgi olarak bilmiyorum bir bağlantısı var mı ama bu yolculuk sonrası ön düzenimin bozulduğunu gördüm, hareket halindeyken direksiyon sağa sola salınım yaparak titremeye başladı. Aracım 1998 model accent 1.5 gls lpgli.
Fren müşüründen yapmış olabilir. Takip edin. Tekrarlarsa fren müşürünü değiştirin. Çok ucuz bir parça. Bozulmaya başlamış olabilir büyük ihtimalle. Sağlıcakla kalın..
Sorunu bulduk mu desem yoksa başka bir sorunun başında mıyız bilemedim. Aracı sanayiye götürdüm, önce bi yağı kontrol edelim dedik bir de baktık ki neredeyse hiç yağ kalmamış. Yağı değiştireli daha 2000 km anca oldu, Mobil 1 10/40 koymuştuk. Usta "bu yağ buna ince gelmiş 15/40 olması lazım neyse şimdilik tekrar 10/40 ile takviye yapalım izleyelim" dedi. Kafam karıştı forumda herkes 10/40 yağ kullanılmasını tavsiye edip kullanıyor ama usta 15/40 dediği için kafamda soru işareti oluştu.. Yağı ilave edince lamba da yanıp sönmeyi bıraktı tabi. Şimdilik izlemedeyim ama yağı tekrar azaltırsa 15/40 mı koymalıyım bilemiyorum.
Yağ araca ne kadar ince gelirse gelsin; daha 2000 km bile olmadan 3 - 4 litrelik yağ yakmaz yada yok etmez. Ya arabada kaçak var çok büyük, yada aşırı derecede yağ yakıyor.