Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

Yağ Lambası Geç Sönüyor...

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda hazar26 tarafından 2 Mayıs 2013 tarihinde açılan konu

1. hazar26

hazar26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hazar
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Merhaba arkadaşlar havaların ısınmasıyla başlayan (denkte gelmiş olabilir) güne ilk başlarken aracı ilk çalıştırmada yağ lambası akü lambasından ortalama 3 sn civarında geç sönüyor. motor ısındıktan sonra normale dönüyor yani tüm ışıklar nizami bir şekilde sönüyor daha önce hiç boyle bişey yapmazdı en soğuklarda bile eksi derecelerde sıkıntı yoktu. belki önemsiz birşey ama yinede daha önceden yapmadığı için insan kıllanıyor bu duruma...
    Bir fikri deneyimi tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi istiyorum nedeni hakkında saygılarımla iyi forumlar.

aracımız 2008 getz 1.5CRDI 60500 de bakıma girdi şuan 62300 civarlarındadır.

2. atakan53

atakan53 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Ad Soyad:
    Atakan Çelik
    Yaşadığınız Şehir:
    53-RİZE
    Araç Modeli:
    Accent Era 1.4 (2006-2012) MC
    yağ seviyesini kontrol ettiniz mi? eğer yağ seviyesi normalse yağ pompası düşünülebilir. daha önce benzer bir durum olmadığını yazmışsınız. aracı servise göstermekte fayda var. yağ lambasının geç sönmesi pek hayıra alamet değil bence.

3. hazar26

hazar26 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    hazar
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    yağ seviyem tam özel servisime gittiğimde durumu anlattım vizkozite arttırıcı ekleyelim %80 çözer dediler ama durum aynı değişen sadece motor sıcakken çalıştırdığımda nizami sönerken yağ mili saniye ile erken sönüyor ama soğuk çalıştırmada 3-4 sn sönmüyor aracımı tanıyorum acaba kullandığım yağdan dolayımı ilk çalışmada marştan sonra araç sanki yağsız kalmışta istikrarsız bir çalışma sergiliyor çok kısa bir süre sonra sağlanıyorda kendine geliyor gayet nizami çalışıyor yağın tutunmama ihtimali varmı acaba ve şu vizkozite arttırıcı dediklerini ekledikten sonra marşa basmaya hazır konuma aldığımızda bütün ışıklar yanar o ışıklara dahil olarak motor check ikazıda yanıyor marş basmadan aynı anda sönüyor artık sonumuz hayırlı olsun usta biraz kullan geçmezse yağ basıncını ölçelim dedi ne alakaysa biraz kıllanmaya başladım bu duruma en azından fikir verin nasıl bir yol izleyelim servis diyeceksiniz ama çok tuzlu bir seçenek oda

4. Hasan D.

Hasan D. Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    25
    Ad Soyad:
    Hasan DEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    aracım accent era aynı benimde böyle yaklaşık bi 2 3 sn kadar geç sönüyor sabah ilk çalıştırmada

Bu Sayfayı Paylaş