Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yağ kullanımı

'Motor & Yakıt & Emisyon Sistemleri Sorunları Ve Çö' forumunda bodrumlu muallim tarafından 14 Ağustos 2013 tarihinde açılan konu

1. bodrumlu muallim

bodrumlu muallim Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    Ad Soyad:
    ahmet hakan
    Yaşadığınız Şehir:
    48-MUĞLA
    merhaba,crdı 2006 -3 ay önce aldım araç baya bi elden geçti ilk aldığımda kullanılağ 10/40 mış ,enjekör,pompa elden geçti yağ değişimi yapıldı,yine 10/40 konuldu,turbo arıza yaptı yine 10/40 konuldu ,en son araç sesli çalıştığı için farklı bir yere götürdüm ,yağın yanlış konulduğu ve 5/40veya 30 konulması gerektiğini söyledi lifter leri zorluyormuş..artık ne yapacağımı şaşırdım .bu sürede yaklaşık 3000 tl masraf ettim .yardımlarınızı bekliyorum selamlar

2. ornix78

ornix78 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    9
    Ad Soyad:
    F.can K.
    Yaşadığınız Şehir:
    78-KARABÜK
    Araç Modeli:
    Getz 1.4(2003-2011)
    Hocam ben benzinli 1.4 getze tam sentetik mobil 5w-30 koyuyorum.Tam sentetik 5w-30 mobil tavsiye ederim.Senin aracın katalog yağı da zaten 5w-30.

3. amtuzell

amtuzell Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    31
    Ad Soyad:
    Ahmet ÜZEL
    Yaşadığınız Şehir:
    16-BURSA
    Araç Modeli:
    Getz 1.5 CRDİ (2003-2011)
    İki ay önce aracımı yetkili servise 75000 km bakımına götürdüm.
    aracın üzerindeki eski yağ 5w30 iken yeni doldurulan yağ ise 5w40 tı.

4. komanciii

komanciii Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    6
    Ad Soyad:
    Fatih ÖZDEMİR
    Yaşadığınız Şehir:
    1-ADANA
    Araç Modeli:
    Accent Admire 1.5 CRDI (2003-2005) LC
    Arkadaşlar bizim Admire 1.5 crdi lerin kullanması gereken yağ 5/30 mu? zira ben 2 ay kadar önce serviste sordum 10/40 denildi. Ses konusunda bende muzdaribim yoksa yanlış yağ nedeniyle mi yapıyor sesi? Kullanma klavuzumuzda yok ki bakalım, tecrübeli arkadaşlar bilgi verirse sevinirim. Birde yağ seçimi yaparken iklim ne kadar etkili acaba?

5. Giga

Giga Yasaklı Üye

Alınan Beğeniler:
    15
    Ad Soyad:
    Yılmaz H.
    yag secimi tabiiki iklim ile ilgili alakali bir secim. sayfada bu yag konusu defalarca konusuldu, arama yaparsaniz cok fazla bilgi bulabilirsiniz.
    benim tavsiyem kisaca: daha cok kisa yol ve sehir ici kullaniyorsaniz, 0w-40 ve 5w-40 tam senstetik yaglar en iyileridir. hep uzun yol yapiyorsaniz kaliteli bir 10w-40 yag kullanabilirsiniz, bunlar yari sentetik veya HC hydro crack yaglardir. kalite olarak daha düsük ama uzun yolda yeterlidir.

Bu Sayfayı Paylaş