selam arkadşlar hyundai i20 marka otomobilime sonradan bayiden taktırdığım yağ karter koruması sürekli gevsiyor ve arabnın altında tahammül edilemez bir sese neden oluyor bu sorunu yasayan ve buna bır cozum bulabılen bır arkadas varmı acaba.bayraktar servisinde bu konuyu söylediğimde orda çalısan bır arkadas kendisininde aynı seyı yasadığını ve kaynak yaptırdırarak bunu hallettiğini soyledi banaçok saçma geldi sizin fikriniz nedir . şimdiden teşekkür ederim ilgilenen arkadaslara.....
O karter korumasını Alsınlar, O cevabı veren arkadaş dahil.... depodaki yerlerinde uygun bir yere koysunlar.... Öyle saçmalık olur mu? Bende de aynısını yapıyor ... Özürleri kusurlarından daha büyük... Korumayı takarken vidalama yerinden birinin diş sıyırmadığı yada orijinal sapmala yada somun kullanıldığı nereden malum ?
karter muhafazasının nasıl takıldıgını bılmıyorum ama, cıft somun takma belkı sorunu cozebılır Düzenleyen : onur-d
değişik bir sistem çift somun takmak sanırım servis görevlisi arkadaşların aklına gelmiyor yada ulaşamıyorlar. bana arabanın extra bir aksesuarı gibi sattıkları koruma başıma bela oldu sormayın aynen kendi kusurlarını örtmeye çalıştıkça sıvıyorlar ne olacak sonunda bende bilmiyorum
servis saçmalamış, bu tür gevşeme ihtimali yüksek parçaları sabitlemeye yarayaz ters diş somun vidalar var, hatta daha da kolayı var o da sekmanlı vida somun kullanmak. 1 tl lik bi iş, git korumayı servis elemanının önüne at.
adamlardakı rahatlık ınsanı cıleden cıkartıyor zaten arkadasım 3 ayda 4. defa gevseyen karter koruması sorunu ıcın nerdeyse servıste gecırdığım sure 8 saatın uzerınde ve bu gevseyor gevsedıkce sıkarız gıbı gevsek bır cevap verıyorlar bılmıyorum sanırım hata yaptık
bozma moralini, neden hata yapmış olasın, aracının tadını çıkarmaya bak. servis çözemiyorsa sanayide herhangi bi mekanikçi bile 10 dakkada 2 tane gevşemeyen somun sıkar olur biter. servise gittiğinde de o elemana bak da öğren dersin. zaten işini bilmeyip de bildiğini iddia eden usta geçinenlere sinir oluyom.