Sa. Arkadaşlar. Aracın motor kısmında bazı yerlerde yağ izleri var. 2 haftada bir yağ seviyesini kontrol ediyorum hiç azalma olmuyor aynı seviyede hep. Yalnız önde yer alan motor suyunda azalma olmamasına karşın , sol üstteki su haznesinde azalma oluyor. Bir de yağmur yağdığı günlerin sabahında aracı çalıştırdığımda ciyaklama sesi gibi bir ses geliyor. 1-2 dk sonra geçiyor. Egzosdan da çok pis koku geliyor. Bunlar neden olabilir ?( video yükleme seçeneği yok) Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
En yakın zaman da ustaya gösterin kaçak var gibi duruyor. Cıyaklama sesi v kayışından eskimiş olabilir.
Uzun zamandır var. Yağı rutin aralıklarla hep kontrol ederim, azalma olmuyor. Azalma olmaması normal midir ? Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Az bir miktar yağ akmış sonra toz toplamış gibi duruyor. Bizim direksiyon kutusu az yağ salmış keçesi sonra durmuş eksilme olmamıştı. Ama kesinlikle usta görmeli arıza açabilir şimdi 100 TL lik bir masraf varsa erkenden çözülmüş olur yağ eksilmiyor diye devam etmeyin sürmeye. Tam olarak motor bloğunun neresi bu kaçak resimden anlaşılmıyor ayrıca terlemede yapmış olabilir
ben de aracın altında yağ birikintisi oluyor ama yağ eksilmiyor. Su da yerinde, muayenede sanzımandan yag sızmış dediler acaba onla alakası var mıdır sizce?
belli bi şartı gorunce sızdırmış sonrasında ise durup toz toplamış gibi duruyor şuan eksiltmese bile ilerisi için temizletip gozlemlemek gerekli
Bir daha ki hafta izne çıkıyorum. Genel bir kontrol yaptıracağım. İnşAllah önüme tuzlu birşey çıkmaz. Teşekkür ederim. Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
akunun yanındaki yağ intercooler a giren borudan zannedersem. Bende de vardı sıkıntı yağ kaçağı. ustaya gösterdim ter dedi. her ihtimale karşı bir kelepçe daha attırdım ordaki boruya.şimdi ter met kaçak bs birşey yok. Bi üstteki arkadaşın yazdığı gibi bence de ustalar bir sorun görmeyecek. Belki araca fazla yağ koyuldugundan arıyordur ordan nurdan.pek anlamam. 5.3 litre koyuyor servis.
konu eski ama aynı yerlerde bendede yağlanma var iki noktada aynı sanki benim getz in fotoları.birisi üst kapak keçesinden kaynaklı diğeri turbonun yağ basması sonucu intercooler yağlaması. bu arada aracım 2006 4 silindir 200 binde