Selam arkadaşlar, bir sorum olacak. geçen gün aracın yağını kontrol ettim. bir şey dikkatimi çekti yağ çubuğunu motordan çıkarınca çubuktan damla damla yağ dökülmeye başladı. sanki böyle olunca yağ özellğini kaybetmiş olabilir diye bir şey okumuştum. ne dersiniz yağını değiştirsem mi ? 6800 km deyim, 6 ay oldu aracı alalı bu yağı kullanıyorum şimdiden teşekkürler.
sanırım teknik ve faydalı bilgilerde konu ile alakalı coşkun abinin bir yazısı vardı. oradan gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz.
Yağı baş parmağınla işaret parmağın arasına alıp hafifçe arala eğer uzuyorsa problem yok ama hemen kopuyorsa değişmesi gerekir..
onu yaptım coşkun abi daha önceki yazında okumuştum. çok az uzayıp hemen kopuyor yani 1-2 mm uzayıp kopuyor birde resmen su damlası gibi damlıyor yağ çubuğundan
İ30 Aracınız Sıfır yeni alınmış ise; 6800 deki ilk kullnılan yağ sanırım ince dir. 2 değişimden sonra normale döner. Düzenleyen : Ogun
O zaman sorun yok yağda ancak çubuktan sıyrılması dikkatimi çekti, çubuk çok kaygan olabilir bu arada, onu çok kafana takma...
Kullnım klavuzunuza baktım da .. Aracı aldıktan sonra ne zaman ilk yağ değişimie çağırdılar bilmiyorum. YAğ değişim süresi Standart ve Ağır şartlar Ay veya km si aşağıdaıdr. Kullnım klavuzunuzun BAKIM kısmında aynen yazıyor: * Mortor yağı ; Standart şartlar Her 10.000 veya 12 ayda bir * Ağır şartlar Her 7,500 km’de veya 6 ayda bir. * Yağ filtresi Standart her yağ değişim yada 2 yağ değişimde 1 Ağır şartlarda Her 7500 km yada 6 ayda bir2 yağ değişimide bir. * Şanzıman yağı Manule 100.000 de bir Bu şartlar altında 4000 km var ama ilk yağ değişim ben olsam gecikmezdim. Düzenleyen : Ogun
hocam sağolasın bende aynı fikirdeyim en kısa zamanda (bu ay içinde uzun yolculuğa çıkıcam, çıkmadan önce mutlaka) değiştireyim. Çok teşekkür ederim
yağ ısındıkça viskozitesi düşer, yani daha akışkan olur. motor soğukken yağa bakarsanız daha kıvamlı olduğunu görürsünüz, motor sıcakken yağ da su gibi ince görüneblir, bu normaldir. yağınızı üreticinin tavsiyesinden daha önce değiştirmenize gerek yoktur. motorunuz eskiyse, yağa su karışıyorsa, kullandığınız yağ kalitesizse belki endişe edebilirsiniz ama sanırım bunların hiçbiri yok ortada.