2011 Dizel Getz'im var. 7500 km. de. Yanlız 15 - 20 gündür aracı ilk çalıştırmamda yağ ikaz lambası araç çalıştıktan3 ila 7 saniye sonra sönmeye başladı. Daha evvel böyle bir sıkıntı yoktu. Çalıştırdığum anda sönerdi. Yağ kontrollerini de yaptım bir sıkıntı yok dolu ve temiz (Zaten 15.000 km. değişiyormuş). Aracı aldığım yerin servisine gittim motor basıncının düşmesinden kaynaklanan bir sorun olduğunu ve sıkıntı olmayacağını bildirdiler. Ancak içim rahat etmedi. Motor basıncı neden düşer. Sizce bu olay normal midir? Teşekkür ederim.
yağ lambası neden yanar, yağ azalmış olabilir yağ filtresi tıkanmış yada kalitesiz oalbilir yağ pompasında bir problem olabilir
yag lambasından cok korkarım münübüste söförlük yaparken yag lambası yanmıstı bı cektım cubugu gram yag yok motorda neyse yag koydum ama yag lambası ara sıra yanmaya basladı elektırıkcıye götürdüm müsür bozulmus dedı megersem yag pompası bozulmus 1 gün öle calıstım sonrakı gün motor kol cıkardı komple motor yaptırmak zorundakalmıstımünübüsün sahıbı bunu nıe anlattım yag lambası sakaya gelmez aman dıkkattt
merhaba bu konuya benzer bir sorunda ben de var aracın kontağını açtığımda yağ lambası yanmıyor fakat çalıştırma esnasın da hemen yanıp tekrar sönüyor acaba neden olabilir fikri olan varmı?
ben bi sorun oldugunu düsünmüyorum. Benim aracta diesel 2011 . km 9900 de arada beninkide gec sönüyo. Yagi konrol et yag biraz azalmis. Ve viskozitesini kaybetmekte oldugundan diye düsünüyorum.bakindan sonra gecer mutlaka. Fabrika cikisi getzlere konan yag pek kaliteli degil anladidim kadariyla, ve filltrede doldugundan ilk calistirmada devirdagimi zorluyor ondan diye düsünüyorum. İcine sinmiyorsa bence ilk yag degisimini erken yap . Hem aracinin ömrünü uzatğrsin. Hemde icin rahat eder.