Arkadaşlar bugün arabamın bujilerini değiştirmeye gittim.Motorun üstündeki kapak açılınca bujilerin bulunduğu çukurlar yağ doluydu.Usta böyle kullanırsan motoru yersin dedi.İlginçtir araçta görünür bir yağ eksilmesi oluşmuyor. Contanın değişmesi gerekiyormuş.Bana maliyeti ne kadar olur.Yardımcı olusanız sevinirim.
Evet üst kapak contası. Usta "contanın kendisi ucuz fakat set haline satıyorlar,set biraz pahalıdır.Set sana lazım değil sen set harici bulman gerek" dedi.Böyle bir şey var mı ? Birde 97 sonatanın ne kadardır acaba.Fiyatını bilen arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.Bulunduğum yerin sanayisi zayıf.Bu yüzden bu tür parçalar yok.Fiyat öğrenmek istiyorum.
set halindemi ? üst kapak contası ayrı olması lazım belki sonatanın ki set halinde olabilir. ama genelde set halinde satılanlar silindir kapak contası diye biliyorum.
Serdar bey.Bunu bilmiyordum. Bana conta ne kadara mal olur.Sizin bilginiz var mı? Düzenleyen : bykadir
Teşekkürler Serdar bey.Yarın soruşturacam.Bakalım ne çıkacak. Mutlaka değiştirmem gerek.Tamam yağ eksiltmiyor ama sonra basit bir conta için motora zarar vermiyelim. Usta tekleme ve hararet yapar demişti.Sizce yapar mı? Düzenleyen : bykadir
üst kapak contayla bitmiyor üst kapakaçıldımı taşlanacak sa taşlama 60 tl 70 il 100 arası bir işçilik alır daha yeni motor yaptırdıgım için biliyorun fiyatları motor zaten aynı motor
Subaplarıda kontrol ettirmeni tavsiye ederim. Yağ içindeki buji pek sağlıklı gelmedi bana. Aracın hararetmi yapıyor acaba.
Tekleme yapabilmesi için bujinin yağlanması gerekir. Bahsi geçen konu kapak contası. Ama contanın oturduğu yerde sorunyoksa kapanır. Ama konduğu yerde pürüz ve deformasyon varsa taşlanır! Ki Deformasyon var ise pistonlara su indirmeye kadar gidebilir. Eğer deformasyon yok ise ! Terlemeye bağlı yağ az eksiltebilir.(Yağı kontrol ettiğniz sürece ) motor yemez
Benim bujilerin olduğu çukurlar varya orasına kaçırıyor.Bujilerin dış kısmı yağlanıyor.Ateşleme bölümünde sorun yok.Buradaki ustaya sordum.Set halinde satılıyormuş ve de 85 tl... Ne yağ eksiltme yapıyor nede tekleme.Koku,duman ve de oraya toz toplayıp kirli gösteriyor.