Arkadaşlar merhaba . Aracın Yağı boşaltılmadan filitresinin değişimi mümkünmü acaba ? ( Araç 2008 1.4 era )
Hocam merhaba, oldukça fazla yağ kaybı olur tahminen. Neden böyle bir değişime gereksinim duydunuz acaba?
Arabaya yağ değişimi yapılmıştı. Normalde Bosch filitre kullanıyor ama mando marka filitre takılmış . Motordan yanık yağ kokusu geliyo . Kendi ustama sordum filitre kaynaklı olabileceğini , yerine tam oturmadı ise koku yapabileceğini söyledi. Bu sabah yedek parçacıda filitreleri inceledim Bosch filitre ile mando filitrenin ölçüleri aynı ama içerisindeki filitre delik sayıları Bosch filitrede 6 mando filitrede ise 5 adetti. Araçtan çıkan filitre Bosch markaydı ve hiç sıkıntı yapmamıştı. Bu sebeple değişim yapılabilirmi diye merak ettim.
mando orjinalse bosch'tan iyidir ve yanık yağ kokusunun filtreyle alakası yoktur. ama çakma mando takılmışsa değiştirilmeli. illa değiştirecekseniz yağı temiz bir kaba boşaltacaksınız sonra tekrar ilave edeceksiniz. büyük ihtimalle yağınız sahte.
Yağı sahte olma ihtimali yok denecek kadar az. Distiribitörden alındı. Ama filitrenin orjinalliği konusunda bi fikrim yok. Yedek parçacıların insafına kalmış.
Hocam temiz iş. Yüzde yüz emin olduğun yağdan al ve tertemiz yeni bir filtre alıp sıfırdan işlem yap. Masrafı katlamış olacaksın ama en sağlıklısı bu şekilde. Öbür türlü bu koku nerden geliyor diye araştırıp durursun
Bence o koku , gerek eski yağ boşaltılıp yeni yağ konulurken sıcak zemine damlama yaptırdılar ve araç ısınınca yağ kokusu yayılıyor. Filtreden koku olacağını sanmam. Tapatalk kullanarak iPhone X aracılığıyla gönderildi