Motor yağını yeni değiştirdim.. Usta kontrol ettiğinde 2. çizginin altına gözükmesine rağmen, bugün baktığımda 2.çizginin üstünde bulunmakadır. Fazla olması problem oluşturur mu? Yağı nasıl eksiltebilirim..?
2. çizginin ne kadar üstünde duruyor. bir de kontrol yaptığınızda araç düz bir zemin üzerinde mi duruyordu. çünkü yokuş aşağı ya da yukarı biraz oynama yapabilir. bir de yağı nasıl kontrol ettiniz. benim bildiğim en güzeli. motoru durdurduktan sonra yaklaşık 10-15 dakika bekleyip öyle kontrol etmek.
Kullanım klavuzunda 4.8 olarak belirtiliyor. Yağı 4 litre ve 1 litrelik yağ aldım. 250 gr. kadarı kaldığı halde,, Apt. otoparkı düz alanda, motor durduktan 2-3 saat sonrada 1 gün sonra sabah kontrol ettim.
üst çizginin 1-2 milim üzeri pek önemli deyil ama fazla olursa illaki bir yerlerden atmaya zorlucaktır.
4 + 1 lt filtreli degisim yapilmis. 200 gr fszlalik var.2. Tirnagi 2-3 mm farki cok onemli degil acikcasi
zaten 5 litre yağ konuluyor eğer çok çok fazla değilse hiç bir sorun olmaz. önce baktığınızda motor sıcakken bakmışsınızdır o yüzden az gözükmüştür.Yağı sabahları arabayı çalıştırmadan önce kontrol edin.
bu iş sanılandan daha önemli: araçtaki yağ fazlalığı yağ filminin minimum kalınlığının oluştuğu yeri değiştirir. bu da bazı parçaların arasında yüksek basınç oluşmasına ve fazla aşınmaya neden olur ikinci bir konu: benim okuduğum kitapçıklarda aracın yağına motor sıcakken bakılır yazıyor. yani sabah motoru çalıştırmadan önce yaptığınız ölçüm yanlış olabilir. motoru kapattıktan 5 dakika sonra rahatlıkla bakılabilir. üreticinin ölçüm tavsiyesi bu yönde.
soğukken bakılmasının amacı yağın tamamen kartere süzülmüş olmasıdır. Yağın yarım litre eksik olmasının zararı olmaz ama yarım litre fazla olmasının tabiki zararı olur.Fakat bu fazlalık 250 gr ise yine bişey olacağını sanmıyorum Düzenleyen : mmt.88