Merhabalar ben 2014 model 1.4 dizel i20 aldım. Aracım yaga mazot karıştıryordu . Aracımın partikül filtresi tıkalıydı ilaçla temizlendi ve yag bakımı yapıldı . 200 km sonra baktıgımda yag seviyesi baya fazla ve aracım baya fazla yakıyor sizce nedeni nedir.
Merhaba. Partikül filtresi sökülüp mü temizlendi? Çalışırken boğazdan sıkılan spreyler pek yararlı olmuyor. Muhtemelen partikül filtresi tıkalıyken, araç Rejenerasyon yapmaya çalışmıştır. Enjektörlerin çok sık işeme yapmasıyla da, silindir duvarlarından kartere mazot çekmiş olabilir.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Evet partikül sökülüp temizlendi . Ustamla konuştum ustamda dpf sensörünün degişecegi bide rejenerasyon yapılacagını söyledi . Kafam çok karıştı aracım sakin kullanımda 50 lirayla 90 km yol bile yapmıyor . Sensör degişimiyle çözülürmü emin degilim.
yağ soğutucun falan patlak olmasın? benim getzde yağ soğutucusu patlamıştı,yağ seviyesi yükselmişti.. Yazılımla komple iptal ettirebilirsin. DPF+EGR iptali,sorunsuz gazlama
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Benim aldıgım kasada bu sıkıntı kronikmiş . Servisi aradım. Servis yazılımın güncellenecegi ve rejenerasyon yapılması gerektigini söyledi eger sorunum çözülürse burayla paylaşıcagım
valla aynı dertten ben de muzdaripim ama aracımda değil kendimde. elim kolum ince ama göbek ve bel çevresinde yağ fazlam var