Hyundai Yedek Parça - Parça Ofisi LPG KABLO

yağ eksiltme

'Accent Forum - Club' forumunda lepistes tarafından 19 Eylül 2009 tarihinde açılan konu

1. lepistes

lepistes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    mrb arkadaşlar benim sorunum aracaın yağını 100000 km,de değiştirdim 104000,km oldu yağ çubuğunu çektim araçta yağ yoktu cubukta hiç yağ görünmüyordu bu sorun daha önceki yağ değişimlerindede sürmüştü zaten sürekli yağ eksiltiyodu usta egsoza baktı yağ yaktığını anlamak için ayrıca yağ kaçağı olup olmadığını kontrol etti herşey normal gözüküyodu şimdi yine yağı değiştirdim usta yağ katkısıda koyalım dedi vakit olmadığından henüz koymadık yarın felan koyucaz yağ katkısını acaba faydası olurmu ve bunun sonu neye varır bu kilometrede aracın bu kadar yağ eksiltmesi çok anormal sizce neyapmalı araç 2002 accent gls

2. ustalar anlar bu işten coşkun abi yada baska bir bilen olursa size yardım edecektir geçmiş olsun..::::(((

3. Mr_SaMSuNLu

Mr_SaMSuNLu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    valla benimkiside eksiltiyordu tarama yaptılar bişe çıkmadı buji kablolarını değiştirdiler düzeldi buji kabloları eskidiği için araç devirsizdi vs.

4. MSC

MSC Site Yetkilisi Yönetici

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    150.000 km 'de GLS araç var gram yağ eksiltmiyor desem yeridir. Yağ eksiltmenin temel nedeni motorunuzdaki aşınmadır. Bu arada araç duman atıyor mu?

5. Misafir

Misafir Guest

Ayrıca viskozite olarak hangi yağı kullanıyorsunuz....

6. lepistes

lepistes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    araçta duman atma sorunu yok bu arada coşkun abi kullandığım yağların markasını ben bile bilmiyiyorum doğru düzgün ama sıklıkla usta lubex marka yağ koyuyo bitane daha marka vardı ama aklımda diyil bide zaten yağ eksilme sorunu olduktan sonra kaliteli yağ bile olsa fark olurmuki? sonuçta oda eksilicek,,ha birde usta siboplardan kaçırıyor olabileceğini söyledi eğer öyleyse kaça mal olur yada ben artık hep yağ eksildikce yağ ilave ediyim
    Düzenleyen : lepistes

7. Halil

Halil Moderatör

Alınan Beğeniler:
    9,155
    Ad Soyad:
    Halil İbrahim K.
    Yaşadığınız Şehir:
    26-ESKİŞEHİR
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    yağ eksiltmesi bir yere kadar normal de yağ seviyesini sürekli kontrol etmelisiniz, yağsız araba çalıştığı sürece daha fazla aşınacak ve daha fazla yağ eksiltecektir.

8. Misafir

Misafir Guest

Olmasa sormam, ayrıca ben markasından ziyade viskozitesini sordum, markası onemli olduğu kadar viskozitesi'de önemli...https://www.hyundaiclubtr.com/forum/https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley5.gif

9. BARİS49

BARİS49 Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    arkadaşım sübablardan kaçırıyodur ihmal etme bu işte usta olduk sayılır buji kablosu felan hikaye katkı geçici çözüm şimdi el atarsan 300-400 eger motor yatak sararsa rektefe 1 milyara patlar yagı devamlı kontrol et eksiltme bir an evvel motoru açtır baktır yag kaçagı yoksa ki ben sanmıyorum sübab başlıkları eskidi ise ondan yapar illa mavi duman atacak diye bir şey yok araç 100,000 devirmiş 4000 km yagı sıfırlayan aracın MUTLAKA AMA mutlaka motorun elden geçmesi lazım tercih senin ya şimdi yada yatak sardıktan sonra baktırırsın KATKI felan hikaye 444 felan alma 50 milyon ona verene kadar bir açıgını kapatırsın yag 10/40 kullan castrol yada shell linux iyi yaglardır fiyatlarını aşagı yukarı aynı

10. firecrab

firecrab Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    5
    Ad Soyad:
    Mert T.
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Hyundai Marka Aracım Yok
    Dostum açıkçası 4000km'de 3-3,5 lt. yağ baya yüksek bir oran. Benim araç 126 binde 3000-4000km de bir 1/2 bazen 1lt. eksiltme vardı. Son dönemde Bor power denedim şimdilik hiç eksilme yok ancak yinede tam test süresi bitmedi. Aracınızın çekişinde filan bir düşme var mı? Herhangi bir yağ kullanmayın bu araçlarda en uygun marka veyağtürüCastrol 10/40w dir. Ayrıca katkı olarakda Borpower yada Double-up deneyebilirsiniz. Piyasadaki adı sanı belli olmayan katkılar için bence para vermeyin. (Ancak yinede 4000'de tüketim çok yüksek olmuş bu katkılardan verim alamayabilirsinfakat özellikle Double-up deneyip sonuç alanlar var.)

11. lepistes

lepistes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    haklısınız beyler galiba barışın dediği gibi en kısa sürede motoru açtırmak yada üzerine 3 5 daha koyup satmak ama çok şaşırdım bu kilometrede arac bukadar olurmu yaa bundan önceki aracım brodvaydi 40 bin km yol yaptım yağ değişimlerinde yada yağını kontrol ettiğim zamanlarda hiç yağ eksilttiğini görmedim valla yorumsuz nediyim bide merak ettiğim yağ değiştirmek yerine eksildikçe yağ koyarsak sonu ne olur hep merak etmişimdir

12. Çağlar Baykan

Çağlar Baykan Vip Üye

Alınan Beğeniler:
    70
    Ad Soyad:
    Çağlar
    Yaşadığınız Şehir:
    59-TEKİRDAĞ
    yağ markasıda cok önemli ben denedim castrol koyunca 1 gram eksiltmio shell koyunca yaklasık 10.000kmde 1 1.5 litre yağ eksiltio marka cok önemli ama sizinki 4.000kmde 3.5 litre yağ eksiltiosa artık markada kurtarmaz:D motoru bi actırmak lazım:D

13. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Hyundai'nin yağ karteli derindir ve çubuğu çektiğinizde yağ yoksa emin olun en az 1 - 2 litre yağ vardır. Yani burada 4.000km 'de 3,5 litre yağ eksilttiği doğru bilgi olmayabilir.

14. zuniga

zuniga Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    1
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Ben de ayni dertten muzdaribim, '96-'98 arasi Accent'lerin yag yaktiklari bilinir ve ben bunu bilerek araci satin aldim. Ancak satin aldigim kisinin ifadesine gore aracim yag yakmiyormus. Ayni servise bakim icin gidiyorum, gecen 150.000km. bakimi icin servise gittigimde ustaya durumu anlattigimda cok sasirdi ve aracin yag eksiltmedigini, 5000km.de bir yagini duzenli degistirdigini ve bir sorun gozlemlemedigini soyledi. Ben onlara guvenerek iki yeni durumdan supheleniyorum:
    1. Aracimi aldiktan sonra LPG donusumu yaptirdim ve LPG yeni bir yakit olarak icerideki faydali kurumlari da temizlemis olabilir.

2. Aracimi aldiktan sonra yaptigim uzun yol seyahatlerinde aracimi biraz zorladim. Muhtemelen bu km.ye kadar sadece sehirici kullanilan arac zorlaninca iceride yag yakmaya baslamis olabilir.

Siz ne dersiniz?

Edit: 1. Aracin yagi Castrol 10w-40 ve 1000km.de neredeyse 1 lt. eksiltiyor.
    2. Bu duruma care olarak 10w-60 yag kullanilmasini onerenler var.
    Düzenleyen : zuniga

15. lepistes

lepistes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    serdar kardeşim evet dediğin doğru baya bi yağ çıktı fakat hatta ustada söyledi yağ eksilmesine rağmen yağ var dedi ama peki ozaman yağ çubuğunda yağ niye görünmüyordu yani nerden anlıcaz ozaman yağ olup olmadığını gerçi sonuçta araca yeni yağ konduğunda yağ görünüyo dediğim gibi 4 bin km sonra yağ görünmüyo bide dediğim gibi sürekli yağ eklersek zararı ne olur yani eksildikçe yağ koyarsak zararı olurmu

16. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Faydalı kurum yoktur. Yağlama kanallarının kurum tarafından tıkanması bilakis zararlıdır. Kanalların LPG kullanımı ile açılacağınada kişisel olarak inanmıyorum. LPG 'nin kurum sökme özelliği yoktur, katkılı olsada olacağına inanmıyorum. Oluşan kurum hakkında sayın Coşkun hocamın uyarılarını hatırlatırım, tabiri caizse taş gibidir ve çoğu zaman carbon clean bile bazı kurumları temizleyemez.Alman teknolojisi bu kanalları daha yoğun bırakarak çok uzun kilometreler yapan motorlar geliştirmiştir, tabii zamanla çevreye olan zararları yüzünden bu kanallar bir miktar daraltılmıştır. 2010 model opel vectra alın 10.000km 'de 1 litre yağ yakar. Bunun nedeni kasti olarak piston tepesine kadar yağlanmanın sağlanması için bırakılan kanallardır. Yani bir miktar yağ yakmak hareketli elemanlar için iyidir. Tabii egzoz sistemine olumsuz etkileri aşikardır.

17. MSC

Alınan Beğeniler:
    16,973
    Ad Soyad:
    Serdar
    Yaşadığınız Şehir:
    34-İSTANBUL
    Araç Modeli:
    Mercedes-Benz
    Yağ çubuğu bir çeşit erken uyarıdır, tabii çubukta yağ görememeniz motorunuzda aşınma yok anlamına gelmez. Üzerine yağ eklemenizde hiç bir sakınca yoktur, aksine faydalıdır ancak minimum 10.000km'de bir yağ filtresini değiştirmenizi tavsiye ederim.

18. lepistes

lepistes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    aaa iyi ozaman ben yağ değişimine kadar hep yağ ekleyerek kullanıyım aracı

19. Mr_SaMSuNLu

Mr_SaMSuNLu Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    değişimi gelene kadar ekliyerek değişmiş gibi olur sanırsam ekle ekle nereye kadar arabanın sesi bile değişiyor acımaya başlıyorsun artık o gelen sesten :)) en iyisi bir an önce ne yapacaksan yap

20. lepistes

lepistes Kayıtlı Üye

Alınan Beğeniler:
    0
    artık olmazsa yapıcaz bişekilde bişeyler

Bu Sayfayı Paylaş