Aracim 98 model ls aracimda yag yakma yok kontrol ediyorum fakat aracım yağ kaçırıyor sabahlari yağ çubuğuna bakarim bi baktim ki yag kalmamış 12 v yazan kapağın ordan yağ kaçırdığını fark ettim conta değişimi ile duzelirmi
sonuçta eksilme varsa ya yakacak, ya da sızdıracak. siz sızıntıları azalttıkça eksilme azalır. yakma varsa eksilme devam eder.
Bayrampaşa da var bildiğim yer aradim ellerinde yokmuş pazartesi gelir dedi parca elimize size pazartesi ulastiririz dediler sanayi fiyati 70 tl orjinal denilen conta serviste ise 92 tl fiyat cikti ikisinin arasinda ne fark var ikiside orjinal deniliyor
Bende de 1.5 gls Accent(yumurta kasa) var. Aynı şekilde araç duman atmıyor, üfleme de yok. Araç altında sızıntı da yok. Yağı değiştirdikten yaklaşık 2-3 ay sonra (2500-3000 km) araç yağ eksiltmeye başlıyor ve hızlı eksiliyor. 7.000 km'ye geldiğinde tekrar aracın yağını, filtresini değiştirdim ve gene benzer aralıkta yağ eksiltmeye başladı. Sanırım kısa zamanda çok km yaptığım için yağ inceliyor. Günlük 40+40 km yol gidiyorum ve genelde 70-80 km/s nin altına düşmüyorum. 2 kere üst üste Castrol Magnatec 10W-40 kullandım artık 15W-40 deneyeceğim sıradaki bakımda.
Bende de ayni problem var 8000 km sonra hatri sayilir derecede yağ kacagi oluyor kulbutor kapağından bende 10w-40 kullaniyorum 7500 8000 yag inceldigi icin olabilir dediğin gibi kulbutor kapağından kaçırıyor 10000 km yağ kalmamıştı 15 40 kullananlar varsa yorumlarını yazabilirlermi
Teşekkürler daha iyi bir marka deneyebilirim. Motul ya da Liqui Moly var aklımda. Aracın kılavuzunda 5.000 km'de bir yağ değiştirilmesi gerektiği yazıyor. O zamanın yağlarından dolayı da olabilir şuan içinde bu geçerli olabilir. O yüzden ya 15w-40 iyi bir yağ ya da 10w-40 lık ucuz bir yağ alıp sık değiştirmek makul gibi duruyor. 1. seçeneği deneyeceğim sıradaki bakımda. Sadece 7.500 km kaldı bakıma.