arkadaşlar aracımın yağeksilttiğini ve sebebini sizlere sorduğum konulardan sonra serviste külbütör conta kapağının değişmesi istenmiş.acaba bu yağ o eskiyen kapaktan eksilmiş olabilir mi?yani motorun yıpranmasından çok bundan dolayı olmuştur inşallah eksiltme diyorum ve bilgilerinizi bekliyorum.
selamlar arkadaş, külbütör conta kapağıyla ilgili bilgim yok ama benim araçta yağ eksiltiyordu. neredeyse 1000 km de 1 lt . ustanın önerdiği yağdan kaynaklandığını düşünüyordum, gittim elf 10/40 yağ aldım koydum eksiltme yok şimdi. illa seninkide bundandır demiyorum ama iyice incelemeden bir işlem yaptırma derim. ben bekleyip incelemeseydeim şimdiye sekman bile attırmıştım arabaya.
bende ekledim yağı ama külbütör kapak contasınında bu yağla bir ilgisi olabilir mi acaba öyleyse benim yağın nereye gittiği belli olacak bende endişelerden kurtulacam.yağ eklemek geçici bir çözüm sanırım
Külbütör kapağı, süpapları koruyan en üstteki kapaktır, külbütör yağ kapağı contasının yağ kaçırması halinde yanlarından sızıntı olur.. KÜLBÜTÖR KAPAĞI Düzenleyen : Coşkun Uçar
evet işte bu bağlantı yerlerinde yağlanma vardı.demek bizim yağ buradan uçtu gitti.korkularımda gitti sekmanlar yıpranmış diye...sağol hocam.