2005 model 1.3 motor admıra sahibiyim aracımın yağ değişim zamanı geldi yağını kontrol ettiğim zaman h çizgisinden L çizgisine yakın bir yere geldiğini gördüm bu neden olabilir bu konuda yardımcı olrsanız çok sevinirim
coşkun abi yagı değiştireli 10.000 km oldu yağ değiştirme zamanı geldi ama bu kadar yağ eksiltmesi normalmidir. birde arabanın sanki o eski atikliğide azaldı gibi bunun nedenide ne olabilir teşekkür ederim
Kullandığın yağın cinsine göre 10.000km'de bir miktar yağ eksiltmesi çok normal, araç kaç model, kaç binde ve koyduğun yağ ne...atiklikle ilgisi yok...
slm, benım 2005 hyundai acsent arabam var dün yağ lambası yanıp söndü. hemen tamirciye gittim arabada yağ kalmamış dedi 2 .inci ayda değiştirdiğim ya 6.ıncı ayda bitmiş yaptığım km 2000 sizce normal mi? yoksa arabamın ömrü doluyor mu? bu arada egzozdan beyaz duman çıkıyor.
2000 km'de yağı bitirmesi bir kenara eksiltmesi bile normal değil. araç kaç km'de benzinli mi dizel mi?
2005 model Admire 1.3 sahibiyim, aracı 0 almıştım ve 46000 km. de.şimdiye kadar anormal yağ eksilttiğini görmedim. yalnız her yolculuğa çıkmadan önce mutlaka yağ çubuğunu ve yağın rengini,dokusunu kontrol ederim,yağ özelliğini kaybetmişse illaki 10000 km. beklememek gerekiyor ,
motorun çalışması için yağ mutlaktır. yağ yakması belirli miktarlarda normaldir. bu motor üreticisi tarafından belirlenmiştir. yağ ve motor üreticisinin dediğine güvenebilirsiniz, üretici 10000km sonra değiştir diyorsa daha erken değiştirmek motoru daha fazla korumaz, motorunuz yağ eksiltiyorsa, rutin olarak motor yağını kontrol edin, önceleri sık sık kontrol edin, daha sonra ne kadar yağ yaktığınızı zaten öngörebilirsiniz. örneğin 1000 kmde 500ml yağ yakıyorsanız her 1000 kmde bir yağ eklersiniz. problem olmadan kullanırsınız.