10.000 km de daha önce servise girmişti araç yağı vs.. değişmişti. 20.000 e gelince yağ değiştirmek istedim. bir benzin istasyonunun yağ değişim bölümünde değiştirdik. ancak şu an farkettim ki aracın altından yağ damlatıyor. durduk yere asabım bozuldu. yağı değiştirdiğim benzinlik çok ta yakın değil gidip herife çıkışayım.. bu yağı boşalttığı yerde vidayı gevşetmişti sonra tekrar sıktı çok mu sıkılmıştır veya az mı sıkılmıştır ne yapmam gerekir. buradaki bölüme ne deniyor acaba yağ tapası mı yağ tıpası mı doğru mu söylüyorum yoksa başka bir adı var mıdır. burada vidayı sıkarken bir sorun olmuşsa ve değişim icap ediyorsa ne kadara mal olur acaba. aracı şu an sürmüyorum duruyor öyle.https://www.hyundaiclubtr.com/smileys/smiley6.gif
Servis de yag değiştirdikten sonra o tıpa mı tapa mu ne deniyorsa onuda değiştiriyorlar. fiyatıda 1-3tl arasında bir sey sanırım.
bir şey daha soracağım.. 10.000 bakımında aracıma 5w30 yağ konulmuş. servis kağıtlarını incelerken şimdi gördüm.. ancak ben 20.000 de 10w40 koymuş oldum.. bunun bir zararı sıkıntısı olur mu.. normal şartlarda ne koymak gerekir. araç 2006 atos 1.1 benzinli
Neden benzin istasyonundan yağı değiştirdiniz ki.Gidin servise olmadı bir ustaya değiştirin yağını filitrelerini geçmiş olsun
Pek bilgim yok ama 1.4 getzlerde 5/40 veya 10/40 yag kullanılabiliyor. 5/30 yerine 10/40 kullanılır mı bilmiyorum. Mutlaka bilgisi olan abilerimiz yardımcı olurlar.
normal şartlarda böyle yapılır farkındayım. ancak benziciye girdim benzini aldıktan sonra böyle süslü püslü yağ değişimi cart curt yazıyordu ulen dedim km de geldi hazır da gelmişim önüne kadar halledeyim şu işi de .. iyi de halletmiştim ama bugün gördüm ki iyi halledememişim sıcaklardan insan bazen böyle manyaklaşabiliyor.
Eger yağ tıpasından dolayı kacırıyorsa, kesinlikle kesilir. Servis bakımlarındada genellikle yag tıpası değişiyor diye biliyorum.
Alt karter yağ boşaltma tapasını ve contasını değiştirirsen sıkıntı geçer... Düzenleyen : DaMdaKi_KeMaNCi
Karter tapası diş kapmamışsa, ve conta çok ezik değilse biraz sıkılma ile yağ damlaması kesilecektir. Kanal da bakılarak bu anlaşılabilir veya lift te yükseltilip bakınca gözükür. Hafif bir sıkma ile kesmiyor sa en iyisi tapayı söküp yağı boşaltıp yeni bir bakır conta takarak tapayı sıkmak,ve özellikle yağı yeni bir yağ koyarak tamamlamak gerekir.Çıkan eski yağı yeniden koymayınız. Bahsettiğiniz 10- 40 yağ aracınızda bir sorun çıkarmaz,fakat yenileyeceğiniz yağı istediğiniz değerlerde koyabilirsiniz.