arkadaşlar yağı değiştirdikten sonra motordan tıkır tıkır bir ses gelmeye başladı..tamirciye götürmeye fırsatım olmadı, sesi videoya çektim tecrübeli arkadaşlar fikirlerini paylaşırsa sevinirim..ses sanki egsoz manifoldundan geliyormuş gibi geldi ama Hyundai Accent Era Motor Sesi - YouTube
ses sabahları ilk çalışmadan itibaren yani benzindeyken de geliyor..motor ısınsa da ses geçmiyor ancak arabanın içinden duyulacak kadar şiddetli değil
Bu ses benim araba yağsız kaldığında yapmıştı.dizel gibi. subaplardan geliyor sanırım. ama bunda yağ var .
Başıma geldi ses yağ iticilerinde geliyor usta yağı kalın atmış haliyle itici yağı basamiyor ve sea yapiyor en yakın zamanda yaginizi doğru olan yağ ile değiştiriniz hatta yagciya yada Castrol gibi firmaların sitelerinden doğru yağı bulabilirsiniz GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
evet ses yağı değiştirdikten sonra gelmeye başladı..önceden castrol vardı, yeni koyulan yağ ise motorsilk..ben sesi farkedene kadar 1000 km civarı yapmışımdır
Geçmiş olsun yagcinin yolunu tutunuz yoksa ilerlerse tamiri masrafli sonuçlar doğuracaktir GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Acı tecrübeler fakat elden gelecek bir şey yok benimde başıma geldiğinde sinir küpü olmuştum dikkatsiz ustalar yüzünden boyle şeyler olabiliyor GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
geçmiş olsun kesinlikle katılıyorum yağ konusunda hassas olunması gerekiyor aracın kalbi sonucta orası
sonuç olarak 5 30 castrol koydurdum..önceki yağ değişimini de biraz geciktirdiğim için biraz kurum yapmış..gün içinde arabayı biraz kullandıktan sonra seste bariz şekilde azalma oldu..zamanla tam olarak geçer inşallah
Geçicektir biraz yol yaptikdan sonra iticinin içindeki yağda atilsin ses kalmaz GT-I9300 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Benim aracımdanda aynı ses geliyordu motor yağı ikaz ışığı ne hikmetse yanmadı ben kayışlardan geldiğini tahmin edip bakmamıştım sonra akşam yağ çubuğunu çektimki yağ kalmamış aracı hareket ettirmedim hemen yağ temin ettim panikledim ama araçta yağ kalmamasına rağmen hiç bir sıkıntı mevcut değildi sonra yağını tamamladım. Yağ koyarken yeni aldığımdan araca pek bakamamıştım. Resimde de gözükeceği üzere motorun üstündeki vidaların oradan yağ lekeleri var bu ne anlama geliyor. Ve yağı paniklediğimden çok koymuşum yani 3 litre yağ koydum çubuğun en üst seviyesini biraz geçmiş bu sıkıntı yaratırmı ? [/IMG]